Edirne’den gücük gelişmemiş

Trakya Kalkınma Ajansı’nın ilkgüz kocaoğlan niteliksiz toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirildi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kapıkule Sınır Kapısında yapılan toplantıda ruzname maddeleri görüşüldü.

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Eren Yıldırım, Kırklareli Valisi Birol Binici ve umumi heyet üyeleri katıldı.

İtfaiye Haftası

Keşan’da İtfaiye Haftası dolayısıyla izlence düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bitmeme eden törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, itfaiye aracı teşkilatının halkın can ve mülk güvenliği için gayret sarfiyat ettiğini belirtti.

İtfaiyenin hemen yangınlarda değil tüm saf afetlerde hayati aynı vazifeyi yerine getirdiğini anlatım fail Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

“Gözünü kırpmadan görevlerini bildirme mebzul şekilde yerine getiren itfaiyecilerimizin şartlarını genişlik ongun duruma getirmeyi öncelikli görev edindik. 24 metre merdivenli itfaiyemiz haddinden fazla andıran zamanda açar filomuza dahil olacak. O de mümasil zamanda hizmete girecek. Tekrar İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun destekleriyle Keşan’ımıza tabii kıran merkezi kazandırıyoruz. KEDAK, Turkuaz, AFAD ve Keşan Şehremaneti İtfaiye Müdürlüğümüzün bir arada olacağı tabii kıyamet merkezimiz olacak.”

Konuşmaların ardından Helvacıoğlu ve törene katılanlar itfaiye aracı personelinin İtfaiye Haftası’nı kutladı, görevlerinde başarılar diledi.

İYİ Tümen Edirne İl Başkanlığı umumi heyet üyeleri tanıtıldı.

İYİ Öğür Edirne İl Başkanlığı marifetiyle planlı toplantıda, yeni umumi heyet üyeleri tanıtıldı

İYİ Tümen Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, Türkiye’de insanların bahtsız olduğunu öne sürdü.

Sorunları gelişigüzel fırsatta dile getirdiğini tamlayan Çakırlar, “Eğitimden adalete, işsizlikten yoksulluğa seçkin türde her aşamada sıkıntılar olduğunu görüyoruz.” dedi

Kentin sorunlarını mecliste da dile getirdiğini anlatan Çakırlar, “Saros’undan Ergenesi’ne kadar, Selimiye düzenlemesinden çalıştırılamayan yukarıdaki güreşçi köprüsü diyelim bunu anca bahsediyorum. Mazi yeniden üzerinden geçtim özellikle Pazarkule girişi ve Sebep çıkışı kazalara okuntu çıkartıyor. Bu yıl bitirilmesi planlanan enerji santralinin bitirilemeyeceğini özlük gözlerimle gördüm.” ifadelerini kullandı.

İpsala Belediye Reisi Abdullah Naci Ünsal ise ülkedeki sorunları İYİ Partinin çözeceğini sav etti.

İYİ Tümen Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü de İYİ Parti Umumi Başkanı Meral Akşener’in inisiyatifi doğrultusunda mülk başkanlığında ayrımsız değişikliğe gidildiğini anlattı.

Bu aşamada bütün kaza başkanları ve el dümen kurulunun oluşturulduğunu tabir eden Tütüncü, kullanılmamış yönetimin yavuz olmasını diledi.

Konuşmaların arkası sıra İYİ Tümen Edirne İl Başkanlığı Umumi Heyet Üyeleri ve ilçe başkanları tanıtıldı.

Mebus Çakırlar toplantının peşi sıra gazetecilerin sorusu konusunda yaptığı açıklamada, Budun Bahçesi’nin belgisiz bire bir proje olduğunu öne sürerek, “Hangi yapılacak, zahir yapılacak, ne şartlarda yapılacak bunların bilinmesi lazım. Tabi aynı ortamın bozulmasına çok esaslı vekil biri değilim. Sincaplar geziyor orada. Oradaki endemik, tabi yapının bozulacağını düşündüğüm üzere karşıyım. Edirneli yerine karşıyım” ifadelerini kullandı.

Share: