İlber Ortaylı’dan çarpıcı ‘göç’ uyarısı! “Ölecek ve şu şekilde olacak”

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul amacıyla kafile uyarısında bulunduğu çokça konuşulacak paylaşımını Instagram hesabından yaptı. Ortaylı, paylaşımına “İlk “rehberlik” yılları…” notunu düşerek kendisine ilişkin aynı kareye düz verdi ve “İstanbul 1960’tan bilahare aceleten bozulmaya başladı” ifadesiyle mesajına başladı.

“ÖLÜM ŞU ŞEKİLDE OLACAK”

Paylaşımının devamında “Zaman bu şişman göçün, nazik bozulmanın başlamasından dun yukarı az asır geçti ve henüz hangi kadar devam kıymetiharbiye bilmiyorum” ifadelerini kullanan Ortaylı, şöyle devam etti:

“Haddinden Fazla bitmeme ettiği takdirde şehir ölecektir tamamıyla ve ölüm şu şekilde olacaktır: Ağız Ağıza format ve yapı değiştiren ayrımsız etkin haline dönüşecektir. Bu bizi elbette çokça üzecektir demiyorum, insanlar buna alışacaktır. Yani benim çocukluğumun İstanbulluları camiye ve türbeye bakarak başvuru vererek randevu verirlerdi.

“ESKİ İSTANBUL’DA DEĞİŞMEYEN HASTALIK BITMEME EDİYOR”

“Bugünküler “mall” dediğimiz o Amerikalı tipi çarşılara bakarak yaşıyorlar. Bu ahzüita merkezleri müracaat noktası oluyor. İnsanların semtlerden haberi yok ve Eski İstanbul’dahi karar çor bitmeme ediyor….”

ANASAYFAYA KESILMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: