Icra Vekili Gelgel, Siteler esnafını ve yeni Hurdacılar Uran Sitesi’ni görüşme etti

Belde, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Meram Gelgel, “Esnafımızın talepleri doğrultusunda Siteler’in hem mevcut yerinde hem dahi ilave alanları kazandırmak yoluyla ‘mobilyanın başkenti’ hüviyetini henüz birlikte güçlendirerek bitmeme ettireceğiz.” dedi.

Hava, Ankara’nın Altındağ ilçesine sınırlanmış Siteler semtindeki esnafla aynı araya geldi.

Altındağ Şehremini Asım Balcı’dan semte ilgilendiren bilgi düzlük Gelgel, Siteler Taşdelen Caddesi üzerindeki gelişim yerlerini ülfet etti.

Esnafla sohbet fail Icra Vekili Gurur, sorunlarını dinledi.

Esnaf Fatih Aydemir’in, Siteler’deki aksiyon yerlerinin bulunan yerinde kalarak, düzenlenmesi talebi konusunda Çekicilik, mobilyacı esnafının daha mebzul bakım vereceği alanlar için, talepler doğrultusunda iş yürüteceklerini söyledi.

Maksat Gurur, “Evre rütbe hepsini yapacağız. Altındağ Belediyemiz inşallah bu çalışmayı burada birebir esnafımızla görüşerek yapacak. Biz dahi Vekillik yerine, TOKİ’yle imal, kentsel inkılap noktasında ne bindi gerekiyorsa o desteği vereceğiz. Ama burada amma eksantrik alanda nereye istiyorlarsa daha gani ağıl getireceğiz.” diye konuştu.

Siteler’in möble alınacağı zaman ilk akla mevrut vadi olduğuna meni eden Vekil Hava, “Siteler mantığında ama ilave alanları eklemek yoluyla beraber bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Demincek esnafımız şu alandan, bu altyapıdan çokça kıvançlı değil.” dedi.

Aydemir da “Biz esnaf olarak hazırız, sizden girişim bekliyoruz.” karşılığını verdi.

Bakan Alım, aksiyon yeri ziyaretlerinin peşi sıra esnaf Fatih Arslan’ın çay davetini üstelik kafasız çevirmedi. Hava, burada yaptığı açıklamada dahi dünyanın baskı tıpkı dönemden geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ülkemiz de etkilendi ama hamdolsun bütün sektörlere tarımdan turizme, sanayisine, esnafına madun gelir grubuna herkese elimizi uzatmaya çalıştık. Yani tek zaman sahadan, esnafımızın, vatandaşımızın yanından ayrılmadık. Hem bakanlığımız hem ilgilendiren bakanlıklarımız, vekillerimiz, belediyelerimiz vatandaşımızla bağırsak içe, onların ne ihtiyacı, talebi varsa onları gidermenin gayreti içerisinde olduk. İnşallah bu anlayışla çalışmaları yürüteceğiz.”

“Ankara bizim göz bebeğimiz ve başkentimiz.” diyen Alım, kentin umum ilçelerinde yatırımlarını sürdürdüklerini anlattı.

Gurur, Siteler’in birlikte önemini vurgulayarak “Pekâlâ Ankara’mız Türkiye’nin başkentiyse burası da mobilyanın başkenti. Esnafımızın talepleri doğrultusunda Siteler’in hem kâin durumunda hem da ilave alanları kazandırmak yoluyla ‘mobilyanın başkenti’ hüviyetini elan dahi güçlendirerek bitmeme ettireceğiz.” dedi.

Siteler’e gelmeden ilk Saraçoğlu Mahalle’sini birlikte müzakere ettiklerini nâkil Kurum, “Orası de Ankara’nın merkezinde, 126 bin metrekarelik Kızılay’ın göbeğinde ayrımsız projemiz. İlk toplu hane projemiz. Orayı birlikte Ankaralı kardeşlerimize kazandırıyoruz. Ankara’yı elan dahi güzelleştirecek adımları bütün birlikte, ahenk içerisinde atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çevre, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tasavvur Gurur, bir devir ilk bile gençlerle benzeri izlence yaptıklarını hatırlatarak, 18-19 yaşında gençlerin ocak sahibi olduklarını söyledi. Gelgel, “İlk Evim İlk İşyerim Projesi” kapsamında Ankara’ya birlikte 18 bin 450 basamak kazandırıyoruz. 100 bin altyapılı arsa kazandırıyoruz. Toplumun tam kesimiyle ilgilendiren şimdi ölçülü gelirle ilişik bir projemiz var, inşallah bahçeleriyle, parklarıyla henüz domuzuna henüz yeşil bire bir Ankara olacak.” dedi.

İlk Evim, İlk İşyerim projesine ilişkin sonuç durumu dahi paylaşan Çalım, “166 bininin kurasını çektik, inşallah mart ayına kadar tamamını bitireceğiz. Pekâlâ afetlerde ayrımsız yıl içerisinde hezel verip konutları bitirdiysek, burada de iki yıl içerisinde konutları bitireceğiz, vatandaşımıza doğrulama edeceğiz.” bilgisini verdi.

Hurdacılar Sanayi Sitesi’ni musahabe

Kasaba, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Misyon Gelgel, Yenimahalle ilçesine bağlı Yakacık Mahallesi’nde yapımı devam fail Hurdacılar Endüstri Sitesi’ni bile mülakat etti. İnşaata ilişkin yetkililerden bilgelik düz Çekicilik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Yakacık Mahallesi sınırları içerisinde tahminî 600 bin metrekare düzlük içerisinde 90 bin metrekare inşaat alanına erbap ve yatırım değeri 2 bilyon lirayı bulan 257 iş yerimizin burada inşasını TOKİ Başkanlığımız marifetiyle gerçekleştiriyoruz. Buradaki iş yerimizi birlikte çabukça Yakacık’ta bulunan hem çevresel dava yaşadığımız hem oradaki esnafımıza, vatandaşımıza, Ankaralı hemşerilerimize tam anlamıyla hizmet veremeyen gelişim yerlerimizi bu alana taşıyacağız. Bu alanda 257 dükkanımızla alay malay ki bu dükkanlar 600 metrekareyle 2 bin 500 metrekare arasındaki büyüklüklere seslenme ediyor, esasta hurdacılarımızı, Ankara’birlikte Hurdacılar Sitesi yerine bildiğimiz alanı ve yine anlayışsız transformasyon tesislerimizi bu alana taşımış olacağız. Burada idraksiz inkılap miktarımızı, sayımızı artıracak, mutluluk ekonomisine yardım sağlayacak, bir zamanda tekrar burada hem bölgeye hem birlikte Ankara’ya istihdam oluşturacak sanayi sitemizi, Mayıs ayı itibarıyla adalet sahibi vatandaşlarımıza teslimlerini gerçekleştireceğiz.”

Çalım, Yakacık’ta, sanayi sitesi yanında yaptıkları sosyal bölük projesinin da finiş aşamasına geldiğini bildirerek şöyle bitmeme etti:

“Burada uran sitemiz, uran sitemizin acilen yanındaki sosyal konutlarımız, buradaki altyapısıyla, yollarıyla Yakacık ilçemiz inşallah bu bölgede parlayan tıpkı kayran haline ati. Üreten, mevki ekonomisine, Ankara’ya yardım sağlayıcı, istihdam oluşturan uran sitemizle alay malay bile burada et kafalı dönüşüm faaliyetlerini sürdüreceğiz. Buradan topladığımız ham maddeleri dahi gine üretimde yok etmek vasıtasıyla büyüklük ekonomisine katkı sağlayacağız, aynı zamanda çevresel aynı pislik olarak karşımıza sâdır Hurdacılar Sanayi Sitemizi daha modern, elan mebzul alanlara taşıyacağız. Burada altyapısıyla, içtimai donatılarıyla esnafımız vatandaşımıza elan bol bakım verecek.”

Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Gölbaşı’nda üstelik bakir uran sitesi yapıldığını belirterek “23 ulus bahçesiyle, endüstri sitesiyle, içtimai konutlarıyla, kentsel dönüşümüyle Ankara’yı Türkiye yüzyılında büyüyen, gelişen, yeşil Ankara etme anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda birlikte inşallah mayıs ayında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bile teşrifleriyle bu nazik yatırımı Ankara’mıza kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Vekil Kurum, benzeri vatandaşın “Yenimahalle Belediyesi bizi 15 seneden beri bekletiyor, evlerimizi yıktı, 15 senedir icar veriyoruz. Bize ‘Gidin, TOKİ’yle konuşun, TOKİ geliyorsa yapsın’ deniyor. 60 bin hektarlık ayrımsız saha, 2 bin 200 ev var orada. 15 seneden beri hangi yapacağımızı şaşırdık, devletimizden müzaheret istiyoruz.” sözleri üstüne, “Orada hak sahiplerinin çoğunluğu hangi diyorsa o ekseriyet nispetinde mukteza her çeşit desteği lüzumlu Kentsel Tahavvül Umumi Müdürlüğümüzle ister TOKİ Başkanlığımızla veririz, milletimizi açta açıkta bırakmayız.” diye niteleyerek konuştu.

Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tasavvur Gelgel’a ziyaretlerinde, DÜRÜST Tümen Genel Sekreteri Fatih Delice, SELIM Öğür milletvekilleri ile vekâlet yetkilileri de haremlik etti.

Share: