Hayvanseverlerden enerjik hayvanların internetten katalogla satılmasına tepki

– Hayvanseverlerden hareketli hayvanların internetten katalogla satılmasına aksülamel

SİVAS – Hayvan Hakları Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Sair Pinhan Çubukçu, etkin hayvanların internet üzerinden katalogla satılmasına reaksiyon gösterdi.

Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile petshoplarda kedi ve kapik satışı yasaklanmıştı. HAYTAP Sivas İl Temsilcisi Farklı Mesture Çubukçu, 14 Temmuz 2021 itibariyle petshoplarda faal hayvan satışının yasaklandığını fakat yasaklanan efsanevi satışının imdi internette fihrist üzerinden yapıldığını ifade ederek, “Şimdi camın arkasında satmıyorsun, internette katalogdan satıyorsun ne farkı var kim. O hala para; elmadan, armuttan, patatesten ayrımsız farkı namevcut” dedi.

Bu konuda haddinden fazla uğraş ettiklerini belirten Çubukçu, “Petshop gerçeği dedik, petshoplarla yaşanan trajedileri göz önüne getirdik. Yasa değişikliğinde bu maddenin olması amacında bittabi çok baskımız oldu. Bu şekilde yasaklanan efsanevi satışı artık internette katalog üzerinden yapılıyor. Yani internete girdiğinizde gelişigüzel efsanevi cinsi yazdığınızda ya bile hayvan satışı özne aynı siteye girdiğinizde zir alta olan cinsler var. Oradan telefon edip görüşüyorsunuz. Ego ayrıca zaman bu konuyla ilişik henüz somut vukuf sahibi görünmek için internette bu şekilde eş işleyen siteye girdim, tıpkısı Akita cinsi kapik siparişi yüklemek istediğimi söyledim. Lacerem göndereceklerini sorduğumda ‘Otobüs ile’ dedi. ‘Hayvana tıpkısı öz olursa’ diyerek sorduğumda ise ‘Garantisi olduğunu, efsanevi otobüste ölürse paranızı iadeli yazar ve sizi kıygın etmeyiz’ dedi. Hayvanın gönderimi üstüne anlaştıktan sonraları ‘Peki ya cıvıltı alamazsam iadeli edebiliyor muyum?’ diye niteleyerek sordum, ‘Yok hanımefendi dünyalık mı bu reddetme edilsin’ dedi. ‘Mal değilse hastalık satıyorsunuz?’ dedim telefonda, gerilince teşekkürname edip konuyu kapadım. Yani nitelik bu. İnternet üzerinden istediğiniz kaynak hayvanı satın alabilirsiniz” dedi.

“Petshopların kapatılması tamamen görüntüde, birilerini durdurmak namına yapılmış olan benzeri önlemdir”

HAYTAP İl Temsilcisi Farklı Mahfi Çubukçu, getirilen düzenlemenin mikro olduğunu savunarak, “Sözde buna aynı aranjman geldi. Bizim buradaki amacımız, hayvan satışının ve üretiminin daha çok durması hizmet evlerinden hayvanların sahiplenilmesi ve böylelikle çokça şikayet edilen sokaklarda sürüyle revan hayvanları görmemekti. Biz bu hayvanların sokaklarda derinti halinde gezmesine bayılmıyoruz. Demin camın arkasında satmıyorsun, internette katalogdan satıyorsun, hangi farkı var ki. O bibi para; elmadan, armuttan, patatesten bir farkı bulunmayan. Bu hayvanların bu şekilde satışı dahi çok bati efsanevi istismarıdır. Petshopların kapatılması tamamen görüntüde birilerini yenmek namına işlenmiş olan tıpkı önlemdir, geçerliliği söz konusu değil” dedi.

(MTV-GF-CC-Y)

Share: