Resmi Gazete’de yayımlandı: 14 ildeki 99 gayrimenkul, özelleştirme boyut ve programına alındı

Resmi Gazete’bile yayımlanan habere bakarak; mülkiyeti Maliye Hazinesi yerine mukayyet 14 ildeki 99 emlak özelleştirme ebat ve programına alınmasına değişmeyen verildi.

14 İLDE 99 TAŞINMAZ ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA

Buna bakarak, mülkiyeti Maliye Hazinesi yerine kayıtlı Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Işıklı, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sazak ve Yozgat’taki 99 taşınmazın özelleştirme nitelik ve programına alınması kararlaştırıldı. Bu gayrimenkul, satma, isticar, dirimlik ortaklığı modeli ve işin gereğine akıllıca diğer hukuki tasarruflar, mülkiyetin maada ayni haklarının tesisi yahut pres haklarının verilmesi yöntemlerinden biri evet de birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek.

ÖZELLEŞTİRME İŞLEMLERİ 31 ARALIK 2025’E BÜYÜKLÜĞÜNDE TAMAMLANACAK

Öte yandan, özelleştirme format ve programında mevcut Türkiye Şeker Fabrikaları ATLATMAK Umumi Müdürlüğü hesabına mukayyet Ağrı’nın Eleşkirt ile Ankara’nın Polatlı ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin bayındırlık planı değişiklikleri onaylandı. Mülkiyeti Cıvıltı Üretim AŞ hesabına mukayyet Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki taşınmaza ilişkin ümran planı değişikliğinin da onaylanmasına karar verildi.

Türkiye Şeker Hastalığı Fabrikaları NANIAZIZ Genel Müdürlüğü yerine mukayyet Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki taşınmaza ait hazırlanan mamure planı değişikliğine müteveccih itiraz ise reddedildi.

Share: