Hava Bilgisi uyardı: Sağlam yağmur 4 dönem enerjik olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü marifetiyle yapılan son değerlendirmelere bakarak; Kuzey, iç ve maşrık kesimlerinin modüler vadi saha çokça bulutlanmış, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğu akarsu, Şark Akdeniz’in doğusu, Gün Doğusu Anadolu’nun şimal ve batısı, Sakarya ve Düzce çevreleri ile mutedil ve gün doğusu Toroslar mevkiinin yerli olmak amacıyla sağanak ve asuman curcunalı bora yağışlı, diğer yerlerin beş altı bulutlu ve vazıh geçeceği durum ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Sinop’un doğusu, Amasya’nın kuzeyi ve Samsun çevrelerinde, Çarşamba Amasya ve Çorum dışında Mutedil ve Karadeniz kesim geneli ile Sivas, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel namına sağlam olması bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök ses bora yağışların bu akşam ezanı saatlerinde Sinop’un doğusu, Amasya’nın kuzeyi ve Samsun çevrelerinde, Amasya ve Çorum dışında Mutedil ve Karadeniz kesim geneli ile Sivas, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde evcil adına akva olması beklendiğinden yaşanabilecek zıt şartlara cebin (larpadak dominant, yerel taşma, yıldırım, yağmur çabucak akva rüzgar, trafikte aksamalar vb.) tetik ve müdebbir olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Şarki Anadolu’nun güneydoğusu ( Van, Hakkari, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Muş çevreleri ve Erzurum’un güney kesimleri) ile Siirt çevrelerinde cenup yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve düz düzlük gelişmemiş sürekli sıkıntı (70-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara alın (Ongun ve dikme devrilmesi, bina uçması, ulaşımda aksamalar vb) titiz ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Az bulutlanmış, doğusunun meydan meydan parçalı bulutlu, Çarşamba Sakarya çevrelerinin yerli tutmak amacıyla boğanak yağışlı geçeceği anlayış ediliyor.

EDİRNE 10°C, 23°C

Az bulutlu

İSTANBUL 15°C, 23°C

Parçalı ve bir iki bulutlanmış

KIRKLARELİ 10°C, 22°C

Az bulutlu

KOCAELİ 13°C, 24°C

Parçalı ve beş altı bulutlu

EGE

Az bulutlu ve sarih geçeceği hesap pusulası ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 8°C, 23°C

Az bulutlanmış

DENİZLİ 16°C, 28°C

Az bulutlanmış

İZMİR 17°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

MANİSA 15°C, 29°C

Az bulutlanmış ve peyda

AKDENİZ

Çarşamba Hatay, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile ölçülü ve maşrık Toroslar mevkiinin domestik başlamak için sağanak ve gök curcunalı boğanak yağışlı geçeceği durum ediliyor.

ADANA 22°C, 32°C

Çarşamba yerli kalkışmak üzere boğanak ve asuman patırtılı bora yağışlı

ANTALYA 23°C, 31°C

Az bulutlanmış ve açıkça, iç kesimleri parçalı bulutlanmış

HATAY 21°C, 28°C

Çarşamba yerel gelmek üzere boğanak ve gök gürültülü bora yağışlı

ISPARTA 12°C, 26°C

Parçalı ve bir iki bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlanmış ve meydanda, yavaş yavaş modüler bulutlanmış, Çankırı ve Sivas çevreleri ile Çarşamba Karaman dışında bölgenin doğusunun evcil gelmek amacıyla bora ve gök patırtılı bora yağışlı geçeceği hesap pusulası ediliyor.

ANKARA 10°C, 24°C

Çarşamba gün ortası saatlerinden sonraları kuzey ve şark çevreleri yerli oluşmak amacıyla boğanak ve asuman patırtılı bora yağışlı

ÇANKIRI 12°C, 22°C

Çarşamba gün ortası saatlerinden sonra domestik koyulmak üzere boğanak ve gök curcunalı sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 10°C, 21°C

Az bulutlu ve celi, yavaş yavaş parçalı bulutlanmış

KONYA 15°C, 24°C

Çarşamba gün ortası saatlerinden sonraları cenup çevreleri yerel olmak amacıyla bora ve asuman gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı vadi kayran haddinden fazla bulutlu, nahiye genelinin evcil gelmek amacıyla aralıklı bora ve düzlük vadi asuman ses sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Sinop’un doğusunda evcil namına sağlam olması bekleniyor.

BOLU 8°C, 18°C

Çarşamba öğle vakti saatlerinden sonraları evcil girmek üzere boğanak ve asuman ses boğanak yağışlı

DÜZCE 13°C, 21°C

Çarşamba domestik koyulmak amacıyla bora ve gök gürültülü boğanak yağışlı

KASTAMONU 9°C, 18°C

Parçalı ve çokça bulutlanmış, evcil tevessül etmek için boğanak ve gök curcunalı boğanak yağışlı

SİNOP 18°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel almak üzere boğanak ve gök ses bora yağışlı geçeceği durum ediliyor. Yağışın bu akşam ezanı saatlerinde doğusunda yer düz kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve GÜN DOĞUSU KARADENİZ

Parçalı yer düzlük çok bulutlanmış, toprak genelinin yerli olmak için aralıklı bora ve yer düzlük asuman ses boğanak yağışlı geçeceği oranlama ediliyor.

AMASYA 16°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlanmış, yerli kalkmak amacıyla bora ve gök curcunalı sağanak yağışlı

ARTVİN 19°C, 25°C

Çarşamba evcil olarak akva girmek amacıyla espaslı boğanak ve gök ses boğanak yağışlı

SAMSUN 18°C, 20°C

Çarşamba gün ortası saatlerinden bilahare yerel adına akva olmak amacıyla aralıklı sağanak ve gök patırtılı bora yağışlı

TRABZON 20°C, 22°C

Çarşamba evcil olarak akva koyulmak amacıyla espaslı sağanak ve asuman gürültülü bora yağışlı

GÜN DOĞUSU ANADOLU

Parçalı düzlük yer haddinden fazla bulutlanmış, kuzeyi ile gitgide batısının yerel kalkışmak üzere boğanak ve asuman curcunalı sağanak yağışlı geçeceği adisyon ediliyor. Çarşamba öğle vakti saatlerinden sonraları Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerli adına akva olması bekleniyor. Çarşamba güneydoğusunda cenup yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve arada sırada gelişmemiş mütemadi sıkıntı (70 ila 80 km/saat) şeklinde eseceği durum ediliyor.

ERZURUM 10°C, 21°C

Parçalı ve meydan saha haddinden fazla bulutlu, gün ortası saatlerinden bilahare yerel koyulmak için bora ve gök ses sağanak yağışlı

KARS 8°C, 25°C

Parçalı ve düz meydan haddinden fazla bulutlanmış

MALATYA 15°C, 28°C

Parçalı bulutlanmış

VAN 10°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çarşamba öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yerli kalkışmak için bora ve gök ses boğanak yağışlı geçeceği oranlama ediliyor. Çarşamba Siirt çevrelerinde güney yönlerden sağlam (50- 70 km/sa) ve arada sırada güdük sürekli fırtına (70 ila 80 km/saat) şeklinde eseceği tutum ediliyor.

DİYARBAKIR 17°C, 34°C

Az bulutlu ve sarih gittikçe parçalı bulutlanmış

GAZİANTEP 19°C, 30°C

Çarşamba öğle saatlerinden sonradan domestik girmek üzere sağanak ve asuman patırtılı bora yağışlı

SİİRT 23°C, 34°C

Az bulutlanmış ve belirtik gitgide parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 24°C, 33°C

Az bulutlu ve yıldızlı gitgide modüler bulutlanmış

Share: