Başkan Kılınç, Travel Turkey Turizm Fuarına katıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sülale sahipliğinde planlı, 16. Travel Turkey Turizm (TTI) Fuarına katıldı.

8 Ara Perşembe haset ziyaretçilere kapılarını açan 16. Travel Turkey Turizm Fuarında, 22 değişik uygarlığa eş sahipliği yapmış Adıyaman, parçalanmamış yönleriyle tanıtılıyor. Turistik açıdan zengin varlıklara eş olan Adıyaman’ın TTI Fuarı’nda tanıtılması, ilin turizmine eke katkılar sunacağı belirtildi.

Fuara, Adıyaman’ı çıkarmak için Ilbay Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Hars ve Turizm Müdür Yardımcısı Bahaddin Ünsal, İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Öz Saygı Kader, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Yeşim Polat Süzer, Perre Aplikasyon Otel Müdürü Melik Anne, ATAV Üyesi Veysel Kuştepe katıldı.

Adıyaman’ın, tarihi itibariyle herhangi bir devir turizme ve turizm yatırımlarına bariz aynı memleket olduğunu belirten Şehremini Süleyman Kılınç, ” Türkiye’nin sunma iri turizm platformlarından biri olan Travel Turkey Turizm Fuarı ve Konferansında ilimizi sunma evire çevire şekilde öncelemek üzere İzmir’deyiz. Turizm potansiyeli giderek kalan ilimizin turizmdeki misyon ve beklentilerini anlattık. Adıyaman’ımızın uluslararası platformda üstelik tanıtılması için fuarlarda düzlük almaya devam edeceğiz. Anadolu’nun en çarkıt iskân yerlerinden birisi olan şehrimiz, insanoğlunun yeryüzüne basamak bastığı zamandan bu yana cemaat olduğu varlıklı tarihi, saf ve kültürel değerleri ile devir sahnesindeki yerini almıştır. Tarihi proses içerisinde mütenevvi medeniyetlere dar olmuş bu topraklar, bağrında bir nice tarihi ve kültürel değeri barındırmaktadır. Aynı ayan gelgel müzesi namına kabul edilen ilimiz sınırları içerisinde; Dünyanın 8. Harikası kendisine kabul edilen Nemrut Dağı Ören Yeri, bilim adamları vasıtasıyla yapılan incelemelerde geçmişi M.Ö. 40.000 yıllarına büyüklüğünde uzanan Palanlı Mağarası, Perre Antika Kenti, Arsemia Kutsal Alanın beraberinde tümülüs ve höyükler, kaya mezarları, kaleler, tarihi camiler ile inanç turizmi merkezleri bulunmaktadır. Özellikle sonuç yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan Ashap Safvan bin Berhava Hazretleri’nin türbesinde yapılan çalışmalarla ilimiz, inanç turizminin merkezi olma amacında haddinden fazla balaban sefer mezuniyet etmiştir. Ehil olduğumuz bu turizm potansiyelimizi en son düzeylerde kullanabilmeli ve ilimizi daha açık kıtalarda turizm kenti yerine benimsetebilme çabamız serencam bulduğu ahit, Adıyaman namına büyüklük ekonomisine bati katkılar sunacak turistleri ilimizde ağırlayabileceğiz” diyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: