Hatay’da enkazdan kurtarılan gebe kadın bebeğini Mersin’de dünyaya getirdi

“Asrın felaketi”nden Hatay’daki enkazdan dertli kurtarılan iki canlı karı askeri helikopterle irsal edildiği Mersin Ağacı Şehir Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi’nde doğum yaptı.

Defne ilçesindeki binanın enkazından çıkarılan 38 haftalık aylı olduğu öğrenilen Dikme Yıldız Terapist (29) askeri helikopterle getirildiği Mersin Site Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Terapist, otama gördüğü hastanede cemaziyelevvel akşam bebeğini dünyaya getirdi.

Bebeğe, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden anneannesi “Gutnam Elif”in adı verildi.

Cet Orhan Terapist (40), gazetecilere, eşi ve bebeğiyle yıpranmamış ayrımsız hayata başlayacaklarını söyledi.

Evlerinin yıkıldığını ve enkazdan zat çabalarıyla geçmiş anlarda çıktıklarını anlatan Sağaltıcı, “Depreme uyurken yakalandık. Neye uğradığımızı şaşırdık. İçimden bildiğim bilcümle duaları okudum. Eşim o aleniyet çok korktu, namına destek olmaya çalıştım. Öyle tıpkı sallantı yaşadık ki kelimelerin güçlükle kaldığı tıpkı andı.” diye konuştu.

Terapist, depremin peşi sıra iki canlı olan eşinin bebeği hissetmemesi üstüne gittikleri hastanenin enkazıyla karşılaştıklarını belirtti.

Yetkililerin girişimleriyle askeri helikopterle Mersin’e getirildiklerini nâkil Sağaltıcı şöyle devam etti:

“Zelzele ülkemize çok bunaltıcı zayiat yaşattı, kilolu bedeller ödendi. Yaraların sarılması açısından dertlere ilaç olan halkımızın eşi benzeri görülmemiştir. Benzeri familya dostumuzun askeriyeye durumumuzu iletmesiyle bize ulaşıldı. Devletimizin o anda bize müzaheret eli uzatması hasis takdire şayan ayrımsız hareketti. Umutlarımız tükenmişti. Devletimize tükenmez teşekkür ederim.”

Değişik hissiyat içerisinde olduğunu anlatan Sağaltıcı bu sıkıntılar içinde önceki bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Sazak Şehir Eğitim ve Araştırı Hastanesi Yenidoğan Bati Hizmet Ünitesi bilirkişi doktoru Hüseyin Parıltı de bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini aktararak “Hastamız dosdoğru aynı şekilde hastanemizde tevellüt yaptı. Süt Kuzusu 3 bin 100 gram. Solunum sıkıntısı cihetiyle burnundan müvellidülhumuza tedavisi alıyor. Şu dakika için durumu ılımlı iyi seviyede. Bugün beslenmesine başlayacağız. Özge tetkiklerini yapmaya bitmeme ediyoruz.” dedi.

Share: