Mersin’de tedavi gören depremzede yaşadıklarını anlattı

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralananların bazıları Sazak Şehir Terbiye ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Sazak’e karaca, deniz ve hava tarafından şu asıl kadar zelzele bölgesinden getirilen 8 bin 290 yaralıdan 5 bin 819’u, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

Hatay’dan getirilen 37 yaşındaki Ergin Yıldırım, gazetecilere, yaşadığı 4 bükülmüş binanın depremde yıkıldığını anlattı.

Enkazdan 17 saat sonradan çıkarıldığını nâkil Saika, “4 bükülmüş binanın en son katında 3 kişiydik. Akak odasındaydım. Anında cenin pozisyonu aldım, hayat üçgeni kurmaya çalıştım ama bina o kadar geçersiz kim üstümüzde küsurat beton o üçgeni korumaya de mukavemet göstermedi. en üst katta olduğum üzere muhtemelen biraz hayatta kalma şansım oldu. Benden haddinden fazla daha detaylı süre bozgun altında kalanlar var.” diye niteleyerek konuştu.

Sebep, esenlik çalışanlarının yaşanan süreçte mefret görev üstlendiğini belirtti.

Sağlıkçıların kendisine alçak verdiğini tabir fail Yıldırım, “Tüm sağlık personelinin daim yüzleri gülüyor, iri bir özverileri var. Çok yoruluyorlar, elleri titriyor amma o güler yüzleri tek eksilmedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatay’dan oğluna refakat etmeye gelen asıl Nurten Yıldırım (61) bile şu zaman hiçbir öz düşünemediğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Tükenik gelişigüzel molekül amma çok şükür çocuğum henüz gani. Tıpkısı ildeydik, benim evim bile yıkıldı amma bizimki benzeri nebze daha ongun durumdaydı. Çocuğum ağız ağıza gerileme altındaydı. Annem ve babamı da benden sonra çıkartmışlar, şimdi onları arıyoruz. Yeğenimin eşi ve çocuğunu enkazdan yeni çıkarttılar, hayatlarını kaybetmişler.”

Share: