Hatay’da enkazdan kurtarılan yüklü kadın bebeğini Mersin’de dünyaya getirdi

“Asrın felaketi”nden Hatay’daki enkazdan dertli kurtarılan aylı karı askeri helikopterle sevk edildiği Mersin Site Terbiye ve Araştırı Hastanesi’nde veladet yaptı.

Defne ilçesindeki binanın enkazından çıkarılan 38 haftalık hamile olduğu öğrenilen Dikme Kader Sağaltıcı (29) askeri helikopterle getirildiği Mersin Şehir Yetişek ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Terapist, otama gördüğü hastanede dün akşam bebeğini dünyaya getirdi.

Bebeğe, Kovid-19 zımnında hayatını kaybeden anneannesi “Gutnam Elif”in adı verildi.

Cet Orhan Terapist (40), gazetecilere, eşi ve bebeğiyle yeni tıpkı hayata başlayacaklarını söyledi.

Evlerinin yıkıldığını ve enkazdan zat çabalarıyla evvel anlarda çıktıklarını anlatan Sağaltıcı, “Depreme uyurken yakalandık. Neye uğradığımızı şaşırdık. İçimden bildiğim bütün duaları okudum. Eşim o açıklık haddinden fazla korktu, namına destek olmaya çalıştım. Öyle benzeri savsaklama yaşadık kim kelimelerin dar kaldığı tıpkısı andı.” diye konuştu.

Sağaltıcı, depremin peşi sıra aylı olan eşinin bebeği hissetmemesi üstüne gittikleri hastanenin enkazıyla karşılaştıklarını belirtti.

Yetkililerin girişimleriyle askeri helikopterle Mersin’e getirildiklerini aktaran Sağaltıcı şöyle bitmeme etti:

“Yer Sarsıntısı ülkemize haddinden fazla korkulu kayıplar yaşattı, ağır sıklet bedeller ödendi. Yaraların sarılması açısından dertlere reçete olan halkımızın eşi ayrımsız görülmemiştir. Tıpkı ev dostumuzun askeriyeye durumumuzu iletmesiyle bize ulaşıldı. Devletimizin o anda bize müzaheret eli uzatması oldukça takdire değer bire bir hareketti. Umutlarımız tükenmişti. Devletimize sonsuz teşekkür ederim.”

Değişik havas içerisinde olduğunu anlatan Terapist bu teessürat zarfında ilk bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Mersin Site Terbiye ve Araştırı Hastanesi Yenidoğan Bunaltıcı Bakım Ünitesi eksper doktoru Hüseyin Şimşek de bebeğin afiyet durumunun iyiye gittiğini aktararak “Hastamız zinde tıpkısı şekilde hastanemizde veladet yaptı. Bebek 3 bin 100 gram. Teneffüs sıkıntısı cihetiyle burnundan oksijen tedavisi alıyor. Şu dakika için durumu ölçülü gür seviyede. Bugün beslenmesine başlayacağız. Ayrıksı tetkiklerini yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Share: