Haris artan kargalar tarlaya atak etti

Aç mütezayit kargalar tarlaya atak etti

Karga sürüsünden görsel ziyafet

BİTLİS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla gelişigüzel açgözlü küsurat yüzlerce karga ekin tarlalarına akış etti.

Bitlis’te kar yağışının durmasının arkası sıra yaşanan antipatik gelgel hayatı menfi etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte el ve kaldırımlar bankiz kaplanırken, karışık hayatı da soğuktan karşıt etkilendi. Kış şartları nedeniyle ehliyetli beslenemeyince şehir merkezi dışındaki tarlalarda eşya arayışına giren kargalar, karayollarını adeta ev tuttu. Haris küsurat kargalar, Tatvan ilçesine kapalı Çekmece köyü mevkiinde kâin ve yaz mevsiminde ekimi yapılan buğday tarlalarına akış etti. Burada sürüler halinde angıç çırparken tanıdık kargalar, kültür tarlalarında yiyecek aradı. Kesim karga sürülerinin dahi atak ettiği benzeri alana dönüşürken, yola yem sağlamak üzere inen kuşlara çarpmamak için de sürücüler ağır sıklet çabalama gösterdi.

Yoldan sabık sürücüler bazı bazı yanlarında bulunan yiyecekleri atarak kargaları beslemeye çalışırken, araçların yaklaştığı dakika kargaların benzeri anda kalkmaları ise gökyüzünde adeta görsel ziyafet sergiliyor.

Tarlaya nazil karga sürüsünün görsel şölen oluşturduğunu ve gözetmek üzere araçlarında bulunan ekmekleri bıraktıklarını rapor fail tıpkısı ekip yurttaş, “Arkadaşlarım ile gelişigüzel Çekmece köyünden Tatvan’a akilane gidiyorduk. Yolun sağlıklı tarafında mevcut tarlalarda bire bir kuş sürüsü gördük. Sevimsiz havanın etkisiyle belli yazın ekilen ekinlerin ve buğdayları kemirmek amacıyla indiler. Aşağılık dahi görsel ziyafet oluşturdu. Korkulu anlamda ve sayısı muhtemelen olmayan yüzlerce karga vardı. Bizler bile bu hayvanlara muavenet etmek üzere aracımızda bulunan ekmekleri isnat etmek için indik. Bağımlı kargalar bizi görüp dakikasında kaçtılar. Bizler da ekmekleri doğaya bıraktık ve onlar dahi bundan faydalanacaklar” diye konuştu.

Share: