Hamam açıktan bunalanlar sahillerde derya oluşturdu

Kocaeli’nin turistik ilçesi Kandıra ile Bartın’ın Amasra ve Sakarya’nın Karasu ilçelerinde ısıdam alarga bunalan vatandaşlar, denize girerek serinledi.

Bartın’ın Amasra ilçesi, gelgel sıcaklığının artmasıyla hafta sonunu tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı.

Amasra Kalesi ile 2015’te UNESCO Acun Mirası Geçici Listesi’ne eklenen ilçe, el değmemiş koyları, bozulmamış kumsalları, az seçenek denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanında balık ağırlıklı aş damı kültürüyle evcil ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Hava sıcaklığının 32 mertebe ölçüldüğü ilçeye gelen vatandaşlar, Bayağı Liman ve Büyük Liman plajında denize girdi, çay bahçeleri ve parklarda serinlemeye çalıştı.

Çekiciler Çarşısı, Balaban Liman, Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü ve Ekin Parkı’nda vakit geçiren tatilciler, mendirek ve kayalıklarda bereketli bereketli foto çektirdi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Şarap, AA muhabirine, ilçenin alelhusus Ankara ve çevre illerden haddinden fazla sayıda ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Amasra’nın özellikle hafta sonları özensiz ziyaretçilerin bandaj odağı olduğunu aktaran Çakırdoğan, “İlçemiz, hele baharat mevsimlerinde henüz sakin ve durgun benzeri görsellik sunuyor. Amasra’yı özellikle bahar aylarında kaplamak, balıkçı lokantalarında genç balık çeşitlerini aşındırmak, sahilde ve kermen içindeki tarihi sokaklarda müracaat etmek, tatilcilere ayrımlı tıpkı gösteriş sunuyor. Zaman de ilkin Ankara ve İstanbul tevessül etmek için türlü illerden gelen cevelan organizasyonlarıyla okkalı bire bir çokluk yaşanıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Kandıra sahillerinde yoğunluk

Sonbahar mevsiminde gelgel sıcaklığının 35 mertebe ölçüldüğü Kocaeli’bile vatandaşlar, Kandıra sahillerinde çokluk oluşturdu.

Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı ve Cebeci sahillerinde bazı vatandaşlar denize girerek serinlerken, bazıları dahi kumluk şemsiyelerinin altında oturmayı yeğleme etti.

Bazı aileler ise sahilde çocuklarıyla oynayarak ant geçirdi.

Vatandaşlardan Murat Önder, eşi ve kızıyla sezonun sonuç hamam günlerini denize girerek gitmek istediklerini söyledi.

Ailesiyle ilçeye gelen Itibar Bahadır da “Akıbet olarak gelelim dedik. Iyice doğanın, domuzuna denizin keyfini yararlanmak, Kandıra’nın güzelliğini kabul etmek için geldik. Fena Hâlde geçiyor. Ailem, gençler mutlu. Onlar keyifli, bahtiyar olunca ego üstelik keyifliyim. Burası hakikaten doğaüstü benzeri vadi.” diye niteleyerek konuştu.

Erkan Görgülü ise “Sezonun son günleri, artık bu güneşler tıpkısı elan gelmez. Ailece zaman finalini düzenlemek üzere denize geldik. Çekicilik ekstrem sıcak.” ifadelerini kullandı.

Sıcak havayı punt bilenler Karasu sahiline akış etti

Sakarya’nın Karasu sahilinde dahi sonbahar mevsiminde, yaz sezonunu aratmayan su görüldü.

Çekicilik sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle vatandaşlar denize girerek serinledi.

Çocuklarıyla sahile gelen Feride Yavuzyiğit, “Hafta Arası çocuklarımız okuldaydı. Hafta sonu tatilini güzel değerlendirelim istedik. Denizin böyle domuzuna olmasını ve havanın hamam olmasını okazyon düşünülerek sahile geldik. Bunlar sonuç güzelce günler, önümüzde yağışlar var.” ifadelerini kullandı.



Share: