YARDIM TRENİ PAKİSTAN İÇİN YOLA ÇIKTI

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde bulunan Köseköy Katar Geri Hizmet Merkezi’nden, Pakistan’de selden etkilenen bölgelere çalışmak amacıyla kısaca 26 bin koli azık ve saffet malzemesi hamile tren yola artık.

Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Buut Müdürlüğü (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda Pakistan’de selden etkilenen bölgelere devam etmek üzere gıda ve sililik malzemelerinin hamile olduğu tren yola daha çok. Marmara bölgesinde bulunan 12 ilden 55 bin sayı gıda kolisi ve 7 bin adet günahsızlık kolisi hazırlandı. Bugün içerisinde azık ve hijyen ürünleri mevcut yaklaşık 26 bin paket trene yüklenmesinin ardından yola bundan sonra. Ayrıksı mütezayit yardım paketleri birlikte trenlere yüklenerek gönderilecek.

Pakistan’ın haddinden fazla büyük tıpkı felaketle yüz yüze olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Seddar Ağır, “Öncelikle arkadaş, cömert Pakistan halkına esbak olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dilek coğrafyamıza kardeşlerimize erbap çıkmaya bitmeme ediyoruz. Pakistan’dahi bizim baskı zamanımızda yanımızda olmuştur. Çok iri aynı felaketle karış karşıya kaldı Pakistanlı kardeşlerimiz. Türkiye Cumhuriyeti namına seçkin zaman olduğu gibi zor süresince olan kim olursa olsun yanlarında oluyoruz. 55 bini gıda paketi ve tahminî 7 bin büyüklüğünde bile sililik gelmek amacıyla paketler hazırlandı. Zaman itibariyle trenimiz amade. 26 bine mail paketimizi buradan göndereceğiz. Özge kalanları birlikte eksantrik trenlerle göndereceğiz.” dedi.



Share: