Güdücü Resul, bakanlığın projesiyle liseli oldu

KIRIKKALE’de, ortaokulu bitirdikten sonraları çobanlık yapmaya başlayan Haberci Aktepe (17), Milli Yetişek Bakanlığı’nın ‘Eğitimle Baştan Buluşma’ projesi ile kilitsiz küreksiz liseye kaydoldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 sene mecburi eğitim kapsamında olup, okula devam etmeyen çocuklara müteveccih iş yaptı. Kırıkkale nüfusuna mukayyet Resul Aktepe’nin, ortaokuldan sonraları ortaöğretim eğitimine başlamadığı ve Kalecik’in Samanlık Mahallesi’nde çobanlığı yaptığı belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ile Umum Eğitim Bilimi Merkezi Müdürü Ahmet Ülker Kılıç, Karakulak Aktepe ile ailesini görüşme etti. Ulak Aktepe’yi okula dönmeye ikna eden Santralci, öğüt kitapları, çanta ve model ihsan ettikten bilahare yalınlık liseye kaydettirdi.

İl Milli Terbiye Müdürü Santral, ‘Eğitimle Baştan Buluşma’ projesini anlatarak “Kırıkkale’üstelik tamam çocuklarımızın eğitimle buluşması amacıyla korkulu tıpkı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde ortaöğretimde okullaşma oranı tahminî yüzde 98’lerde. Anne eğitimde ise bu izzet yüzdelik 99’larda. Kırıkkale’de zorunlu yetişek çağında olup, muhtelif nedenlerle eğitime devam edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tayin ettik. Bu çocukların eğitim bilimi ve öğretimin içerisine alınması için kapı başlık, köy köy geziyoruz. Hedefimiz; zorunlu eğitim bilimi çağında olup, öğrenimine bitmeme edemeyen tek çocuğumuzun kalmaması. Bakanımızın bile bu konuda haddinden fazla kesin talimatı var. Bu anlamda andıran köylerimizden birine geldik ve Ulak’ümüzü bulduk. Bu çocuklarımızı sistemin içerisine karışma ediyoruz. İnşallah eğitilmemiş çocuğumuz kalmayacak” dedi.

Karakulak Aktepe üstelik İl Milli Terbiye Müdürü Santral’ya teşekkür etti.

Share: