İzmir ve Manisa’nın faziletli kesimlerinde kar yağışı enerjik oldu

İzmir ve Manisa’nın kâh ilçelerinin efdal kesimlerinde kar yağışı çalışkan oldu.

Yurt genelinde deli dolu olan kar yağışı, İzmir ve Manisa’yı birbirine bağlayan Sabuncubeli bölgesinin birlikte Bornova ilçesine tutkun Beşyol ve Çamiçi mahallelerinde da etkisini gösterdi.

Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinin erdemli kesimleri ile Yamanlar Mahallesi ve Karagöl Gusto Parkı yağışın peşi sıra parafin örtüyle kaplandı.

Kar yağışının peşi sıra ailesiyle Karagöl Gusto Parkı’nı mülakat eden ve deniz simidiyle karda kayak eden 12 yaşındaki Arda Yılmayan, “İzmir’e kar yağması çokça güzel. Kar yağışını tutulmak çokça hoşuma gidiyor. Ağmak haddinden fazla düzenli.” dedi.

İzmir’in Postacılar Mahallesi’nde güçlü ve kar kazanmak için bölgeye revan çocuklardan Soyluluk Yılmaz (11) karla oynarken çok mutlu olduğunu söyledi.

Fatih Yanar (38) ise İzmir’de kar yağışını gördükleri için sevindiklerini ifade ederek, “Çocuklarımızla eğleniyoruz. Tıpkısı tarafta gündüz, bire bir tarafta kar haddinden fazla mutluyuz.” diyerek konuştu.

Kar yağışı, Ödemiş ilçesine merbut Bozdağ, Horzum mahalleleri ile Subatan Yaylası, Bayındır ilçesine bağlı Alankıyı Mahallesi ile Şen, Beydağ ilçelerini çevreleyen dağların dip kesimlerinde bile etkili oldu.

Yağışın canlı olduğu bölgelerde şehremaneti ekipleri, yolların kapanmaması ve trafiğin aksamaması için tedbir aldı.

Tire’birlikte yağış hayatı suratsız etkiledi

Tire ilçesinde Güme Dağı, Yamandere, Dibekçiler, Küçükkemerdere, Büyükkemerdere mahallelerinde kar yağışı deli dolu oldu, gâh mahallelerin ilçe merkezi ile ulaşımı kesildi.

İzmir Büyükşehir ve Tire belediyelerinin ekipleri kırsal mahallelerde kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

Yağış zımnında kapanan yoldan çıkan süt kamyonu bile ekiplerce kurtarıldı.

Tire Belediye Reisi Salih Atakan Duran, ilçede menfilik yaşanmaması amacıyla tedbir aldıklarını açıkladı.

Manisa’daki kar yağışı

Manisa’nın Demirci ilçesine merbut 1470 rakımlı Akçakertik mevkisinde kar yağışı ve kötü rüzgar hayatı damarlı etkiledi.

Demirci Belediyesi ekipleri, kaza merkezi ile Demirci-Simav yağız yolunda kar tasfiye ve tuzlama araçları ile mesai başlattı.

Akçertik mevkisindeki kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, buzlanmaya cebin aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Spil Dağı Milli Parkı’na çıkışlar kısıtlandı

Manisa merkezinde ise 1517 rakımlı Spil Dağı Milli Parkı’nda kar yağışı faal oldu.

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı bölgede, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları ayan burulmak amacıyla faaliyet başlattı.

AFAD ekipleri de milli park yeri önünde yatık mütezayit bazı araçların kurtarılması üzere harekete geçti.

Açıkgöz ekipleri, kar lastiği ve akıllıca ekipmanı olmayan sürücülerin milli parka çıkmasına cevaz vermiyor.

Selendi, Akhisar, Kula, Soma, Kırkağaç ve Gördes ilçelerinin faziletli kesimlerinde birlikte kar yağışı aralıklarla etken oluyor.

Share: