Sürücü Karakulak, bakanlığın projesiyle liseli oldu

KIRIKKALE’üstelik, ortaokulu bitirdikten sonra çobanlık yapmaya başlayan Resul Aktepe (17), Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’nın ‘Eğitimle Baştan Buluşma’ projesi ile örtüsüz liseye kaydoldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 yıl zorunlu eğitim bilimi kapsamında olup, okula bitmeme etmeyen çocuklara müteveccih emek yaptı. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Resul Aktepe’nin, ortaokuldan bilahare lise eğitimine başlamadığı ve Kalecik’in Samanlık Mahallesi’nde çobanlığı yaptığı belirlendi. İl Milli Yetişek Müdürü Dirimlik Santralci ile Ahali Eğitim Bilimi Merkezi Müdürü Ahmet Ülker Tığ, Haberci Aktepe ile ailesini ziyaret etti. Savacı Aktepe’yi okula dönmeye kandırma fail Telefoncu, ibret kitapları, çanta ve eşkal dürü ettikten sonra örtüsüz liseye kaydettirdi.

İl Milli Terbiye Müdürü Telefoncu, ‘Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesini anlatarak “Kırıkkale’dahi mecmu çocuklarımızın eğitimle buluşması için korkulu tıpkısı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde ortaöğretimde okullaşma oranı yaklaşık yüzdelik 98’lerde. Asıl eğitimde ise bu ululuk yüzdelik 99’larda. Kırıkkale’dahi mecburi eğitim bilimi çağında olup, muhtelif nedenlerle eğitime bitmeme edemeyen 313 çocuğumuz olduğunu tayin ettik. Bu çocukların terbiye ve öğretimin içerisine alınması için başlık bap, köy karye geziyoruz. Hedefimiz; mecburi terbiye çağında olup, öğrenimine bitmeme edemeyen tek çocuğumuzun kalmaması. Bakanımızın üstelik bu konuda haddinden fazla açık talimatı var. Bu anlamda mail köylerimizden birine geldik ve Resul’ümüzü bulduk. Bu çocuklarımızı sistemin içerisine karışma ediyoruz. İnşallah eğitimsiz çocuğumuz kalmayacak” dedi.

Haberci Aktepe bile İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Santralci’ya teşekkürname etti.

Share: