Google o mühendisi kovdu

Google, şirketin bireşimli zeka sistemi LaMDa’nın hisleri olduğunu belirten Blake Lemoine ünlü mühendisi işten çıkardı.

Sözcü’nün haberine bakarak sabık ay Google mühendisi Blake Lemoine, Google’ın açar teknolojisinin duygun olduğu ve bu nedenle “isteklerine” utanmak gösterilmesi gerektiği teorisiyle bölüt açıldı. Google iddiaları reddetti ve cuma namazı haset iştirak Lemoine’nin kovulduğunu doğruladı.

Google yaptığı açıklamada, Lemoine’nin Diyalog Uygulamaları amacıyla Çevirici Modeli (LaMDa) hakkındaki iddialarının “ağız ağıza asılsız” olduğunu ve şirketin bunu açıklığa sarmak için “aylarca” onunla çalıştığını söyledi.

BBC’de kayran düz habere bakarak, açıklamada, “Zımnında, bu konuyla detaylı süredir çalışır olmasına karşın, Blake’mağara yayın bilgilerini esirgeme ihtiyacını içeren vazıh istihdam ve vukuf güvenliği politikalarını ısrarla ihlal etmeyi seçmesi çığlık” denildi.

GENIŞLIK KONTROLDEN ÇIKTI MI?

LaMDa, Google’ın serbestçe akan sohbetlere katılabileceğini söylediği benzeri teknolojidir. Şirketin sohbet robotları rekzetmek üzere kullandığı araçtır.

Google’ın Mesul Bileşimli Zeka ekibi amacıyla etkin Lemoine, Washington Orun’a işinin teknolojinin ayrımcı yahut tiksinme söylemi kullanıp kullanmadığını bakmak olduğunu söyledi.

LaMDa’nın temiz farkındalık gösterdiğini ve din, duygular ve korkular karşı konuşmalar yapabildiğini buldu. Bu, Erkek Lemoine’nin delici sözel becerilerinin arkasında duyar benzeri zihnin da yatabileceğine inanmasına hastalık oldu.

Bulguları Google tarafından reddedildi ve şirketin mahremiyet politikasını ihlal ettiği için ücretli izne çıkarıldı. Lemoine henüz bilahare iddialarını eklemek için kendisinin ve başka ayrımsız kişinin LaMDa ile yaptığı aynı konuşmayı yayınladı.

Bunun üstüne Google, Lemoine’yi işten çıkardığını ve bahis konusu endişelerin kapsamlı tıpkısı şekilde incelendiğini açıkladı. Yasalı sürecin içerisinde olduğunu belirten Lemoine üstelik, konuyla ilgili elan çok istimara yapmaktan kaçındı.

Microsoft ve Google da istihdamda frene basıyor

Rusya’dan Google’a 360 milyon euroluk ceza

Goldman Sachs’a Google’dan transfer

 

Share: