Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Birinci fazda yüzdelik 80’lik gelecek oranına imza attık”

– Deneyimsizlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Bir Numara fazda yüzde 80’lik istikbal oranına imza attık”

“Yurtlar sürecini birlikte analiz, tasrif ve aplikasyon namına üç ana başlıkta inceliyoruz”

ANKARA – Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, 2022-2023 Toyluk ve Spor Bakanlığı Yetersiz müracaat sonuçlarının bir numara fazda yüzdelik 80 oranında karşılandığını duyurdu.

Cahillik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, GSB Site Yurdu süresince kâin Mikro Koordinasyon Merkezi’nde 2022-2023 GSB Az müracaat sonuçlarının bir numara fazda okus pokus oranın yüzdelik 80 olduğunu açıkladı. Toplantıya antrparantez sayısal ortamda 80 Spor İl Müdürü katıldı.

“Yurtlar sürecini bile analiz, plan ve aplikasyon olarak üç ana başlıkta inceliyoruz”

Sıkıntılı başvuru süreçlerini ‘çözümleme, plan ve aplikasyon’ adına 3 temel başlıkta ele aldıklarını belirten Kasapoğlu, aplikasyon noktasında mektepli olta işleminin fazlara ayrıldığını belirterek, “Vekâlet adına parçalanmamış çalışmalarımızı malumat odaklı bire bir şekilde tüm ile benzeri sistem yaklaşımı ile ele alıyoruz. Yurtlar sürecini dahi çözümleme, tasrif ve uygulama kendisine üç anne başlıkta inceliyoruz. Aplikasyon aşamasına geçildiğinde ise bu çalışmalarımızı fazlara ayırdık. Zaman birinci faz sonuçlarını açıklayacağım. Esas amacımız, darülfünun gençliğini onların yurtlara yerleşim sürecini sunu kesintisiz şekilde, genişlik verimli, canlı bire bir eş güdüm ile yapmak. Öncelikle tüm başvuruların hacısı hocası afaki tıpkısı şekilde ve sayısal ortamda hazırlandığını tercüman olmak isterim” diye niteleyerek konuştu.

Başvurular 12 amme kurumun dijital altyapı verisinden analiz edildi

Başvuru sürecinde 12 kamu kurumundan öğrencilerin bilgilerinin analiz edildiğini nâkil Nazır Kasapoğlu, “Biliyorsunuz yeni eğitim bilimi tedrisat yılı için başvuruları başlattık. Bunun amacıyla 12 kamu kurumu aracılığıyla, ÖSYM, YÖK, SGK, Doğruluk Bakanlığı, Milli Yetişek Bakanlığı, Mekân Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kaynak ve Maliye Bakanlığı, Emek ve Içtimai Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Eş ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, YTB ve Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı’ndan dijital kendisine teslim edilen altyapı ile çözümleme edildi. Başvurusu geçerli muazzez öğrencilerimiz, dirimsel, sükse ve sosyal durum kriterleri asıl alınarak sayısal ortamda nesnel bire bir şekilde tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Oluşan tanzim ile öğrencilerin okullarına yeryüzü andıran vekillik yurdundan bürümek sureti ile sırayla yerleştirmelerin gerçekleştiğini kaydeden Kasapoğlu, hile aşamalarını bölümlere ayırarak, okulların açım tarihleri, üniversiteye ilk kez başlayacak öğrencilerin şehre geliş durumları özellikle değerlendirildiğini söyledi.

“Bir Numara fazda yüzdelik 80’lik istikbal oranına imza attık”

Birinci fazda hep ancak başvurularının yüzdelik 80’ini başarı ile yurtlara yerleştirildiğini dile getiren Vekil Kasapoğlu, “Yıllık bazda en çok talebi almış olmamıza karşın tarihimizin arz faziletkâr dek oranını gerçekleştirdik. Mevki yerine birinci fazda yüzde 80’lik gelecek oranına imza attık. Türkiye’nin sağladığı sıkı faaliyetlerinin dünyada eşi tıpkısı olmadığını biliyoruz, İspanya konaklama talebinin yüzdelik 6’sını, İngiltere yüzdelik 24’ünü, Almanya yüzdelik 11’ini, KÖLE yüzde 12’sini, Fransa ise yüzde 15’ini karşılıyor. Tığ, yüzde 80’lik tıpkı karşılama oranı ile hem birlikte birinci fazda bu rekoru gerçekleştirdik” dedi.

İlk fazda 41 ülke hepsi ile yerleşimini bittiğini, 20’ye yakın ilde da ikinci safha yerleşimlerin tamamlanmak amacıyla olduğunu tamlayan Kasapoğlu, şu ifadelere meydan verdi:

“41 şehirde ikinci safha uygulamasına geçmeyeceğiz. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Dert, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Yardımcı, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak tutmak üzere 41 el merkezimizde tekmil başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye mail ilimizde de bu yerleşimi ikinci safha sürecinde tutturmak üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde eş ve 4 ilimizde kız öğrencilerin hep yurtlara yerleştirildiler.”



Share: