Gaziantep Kent Hastanesi Haziran 2023’te tamamlanacak

Gaziantep’te günde 18 bin kişiye bakım verecek 1875 yatak kapasiteli kent hastanesinin inşaatına bidayet töreni düzenlendi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, şifahane bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeryüzü iri 4. şehir hastanesinin Gaziantep’te yapıldığını, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente verdiği önemin göstergesi olduğunu belirtti.

Kentte devam eden 1000 yataklı vagon 3 hastanenin olduğunu, planlanan 600 yataklı 2 hastanenin daha bulunduğunu dile getiren Gül, “7 hastaneden oluşan 1875 yataklı Türkiye’nin bildirme nazik 4. site hastanesi kentimize kazandırılmış oldu. Bunları sıkışık koyduğumuzda yaklaşık 3 bin 500 yatak kapasitesine ulaşıyoruz. bununla birlikte hedefimiz olan dosdoğru site, sağlıkta bölgenin merkezi olma ideallerine kavuşmuş olacağız.” diye konuştu.

Fatma Mecnunca

Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Atmaca ise kentin gelişigüzel alanda olduğu kabil sağlıkta üstelik bölgenin merkezi olduğunu, site hastanesinin bazı sebeplerden ufuk belirlenen tarihte bitmediğini söyledi.

Şehir hastanelerinin öneminden bahseden Delice, “Bura bizim genişlik rahat karnımız. Gerçekten çokça yumruk gelişim. Henüz esbak ortaklarda yaşanan sıkıntıları ben şehremini adına dolgunca biliyorum. Şürekâ ortada yürek sorunu vardı. Ama inanıyorum kim bu işi yaparsa bu şirketler yapar diyorum.” dedi.

2023’ün haziran ayında hizmete açılacak

Rönesans Ana Ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak birlikte bahis konusu hastanenin inşaatının bire bir “yılan hikayesine” dönüştüğünü anlattı.

Yeni tıpkı konu ve projeler hazırladıklarını tamlayan Ilıcak, kestirmece 1 sene evvel kente gelerek hastane hakkında hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Yerel yönetimin projenin yeniden ayağa kaldırılması için dokunaklı destek verdiğini nâkil Ilıcak, şöyle konuştu:

“Buradaki yatırımcıların paralarını vererek hisselerini devraldık. Zaman karşınıza hep sorunları çözmüş adına çıktık. Bugün bu yılan hikayesine akıbet vermeye geldik. Genelde böyle işlerde bizim aynı pazarlığımız tamam. Biz deriz ‘şu projeyi 24 ayda bitireceğiz’. Genelde Sayın Cumhurbaşkanımız ‘şu aktarılma bitireceksin’ der, tığ de hep o günde bitirmişizdir. İnşallah 2023 Haziran’bile bitireceğiz. Herkesin fideist mecmu. Huzurlarınızda emeği geçenlere çok teşekkür ederim.”

Sakat Türe Bakanı Abdulhamit Gül ise kent hastanesinin Gaziantep’e ve bölgeye sakil anlamda nazik yardım vereceğini anlatım etti.

Protokol üyeleri, konuşmaların peşi sıra hastane inşaatını gezdi, yetkililerden bilgelik aldı.



Share: