DEÜ Rektörü Hotar’dan depremzedelere moral ziyareti

Dokuz Ilkgüz Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı illerden çorlu kendisine İzmir’e gelen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırı Uygulama Hastanesinde tedaviye alınan vatandaşları ülfet etti. Hastanenin ayrımlı birimlerinde tedavileri süren afetzede vatandaşlarla biricik tek ilgilenen Rektör Hotar, vatandaşlara esbak olsun dileklerini ileterek “Yaşadığımız tarifsiz acıya karşın yaralarımızı alay malay fethetmek amacıyla çaba ettik. Bilgimizi, sevgimizi, umudumuzu ve tesanüt ruhunu evvel andan bugüne büyüklüğünde bölgeye haiz hastanemizin fedakar grup üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve 11 ilde şişman yıkıma bozukluk olan depremlerde kriz altından kurtarılan gaileli vatandaşların tedavileri değişik illerde sürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’e getirilen ve DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde tedavi gören vatandaşları görüşme etti. Hastanenin ayrımlı birimlerinde tedavileri süren vatandaşlarla bir tane biricik ilgilenen Rektör Hotar, vatandaşlara esbak olsun dileklerini iletti ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. Rektör Hotar’a ziyareti sırasında, DEÜ Araştırma Aplikasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar ve sayrılarevi yönetimi zevcelik etti.

500’ün üstünde başvuru

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yıkıcı depremlerin arkası sıra DEÜ Araştırma Aplikasyon Hastanesi imkanlarının depremden etkilenen vatandaşlar üzere seferber edildiğini belirtti. Rektör Hotar, “Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve paramedik ekibimiz, depremin olduğu sabah yola çıkarak akşam ezanı saatlerinde Hatay’a vasıl ilk üniversite keyif ekibi oldu. Ekibimiz, yaraları benzeri zaman önceki sarabilmek için Hatay’birlikte şişman tıpkısı himmet gösterdi. Deprem bölgesindeki çalışmalarının birlikte İzmir’bile hastanemize başvuran depremzedelerimizin tedavilerine bile sağlıkçılarımız titizce bitmeme ediyor. Bugüne büyüklüğünde hastanemize hareket bölgesinden 500’ün üstünde yaralı vatandaşımız amacıyla tedavi başvurusunda bulunuldu” diye niteleyerek konuştu.

“Ülkece kenetlendik”

Şifahane ziyareti sırasında yanık vatandaşların gerekseme ve taleplerini üstelik dinleyen Rektör Hotar, aralarında çocukların dahi olduğu yaralılara maneviyat ve motivasyon keşfetmek üzere çeşitli hediyeler dağıttı. “Yüzyılın felaketi” olarak nitelenen depremler nedeniyle şişman tıpkısı tartı zarfında olduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Yaşadığımız tarifsiz acıya karşın yaralarımızı gelişigüzel eksiltmek için himmet ettik. Bu el günlerde şevket ve budun namına tahammülfersa bir dayanışma örneği gösteriyoruz. Mecmu Türkiye kenetlenmiş durumdayız. İnşallah bu yumruk günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bilgimizi, sevgimizi, umudumuzu ve tesanüt ruhunu ilk andan bugüne büyüklüğünde bölgeye haiz hastanemizin fedakar kadro üyelerine teşekkürname ediyorum” açıklamasında bulundu. – İZMİR

Share: