Gailesiz mühendis, aldığı şevket desteğiyle besicilik yapıyor

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde hayat dolu üniversite mezunu Açık Deniz Kocatürk, ululuk desteğiyle aldığı 4 inekle başladığı besicilikte işini büyüterek üretime bindi isnat etmek istiyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 2013’te mezun olan evli ve 2 bala babası 32 yaşındaki Kocatürk, Afyonkarahisar’dahi 5 yıl bire bir yem fabrikasında çalıştıktan bilahare Ekincilik ve Orman Bakanlığının “Rustik Kalkınmada Uzman Başkaları” projesine güzeşte sene küçük ay ayında başvurdu.

Haziranda nezaret eliyle projesi kabul edilen Kocatürk’e 100 bin teklik mevhibe desteği sağlandı.

Küçükhüyük beldesindeki ağababa ocağına dönen zihayat müteşebbis, aldığı 4 inekle besiciliğe başladı.

Ailesine ait arazilerde akdarı silajı ve hububat ekimi işleyen Kocatürk, 7 ayda ineklerin yavrulamasıyla hayvan sayısını 7’ye çıkardı.

“Hedefim besicilikte sanatkar atılmak, elan birlikte mübalağa etmek”

Kocatürk, AA muhabirine, günlük 60, ayda 1 ton 800 kilogram ürettiği sütü anlaştığı firmalara sattığını söyledi.

Kazancının bile mahiye 18 bin teklik olduğunu aktaran Kocatürk, “Aldığımız ineklerden 3 buzağı aldık. Iyice artma kaydediyoruz. İnşallah, efsanevi sayısını henüz da artırmayı hedefliyoruz. Şu anda bu hayvanlardan geçimimizi sağlıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Bu projeyi başlatan Tarım ve Orman Bakanlığımıza de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hedefinin bodur sürede 25 büyükbaşla günlük 500 litre süt üreten bir çiftlik dayamak olduğunu vurgulayan Kocatürk, şöyle konuştu:

“Üniversite mezunu olup, memuriyeti ve özel sektörü yeğleme etmeyip köyünde öz işini kurarak devam etmek talip arkadaşlarıma bu projeyi referans ediyorum. Devletin bu mevhibe imkanından ego faydalandım, herkese bile öneriyorum. Çevremdeki ara sıra insanlar, benim besicilik yapmamı gayritabii karşıladı. Bana, ‘Darülfünun okudun sen memurluğa layıksın, demincek besicilik mi yapacaksın?’ diyerek söylemlerde bulunuldu. Bence koca temas ant sevdiği işi yapmalı. Ülkenin kalkınması de insanın işini sevmesine sınırlı, ego birlikte anca yaptım. Çırak adına elimi bu işe attım. Hedefim besicilikte sanatkar kalkmak, daha dahi büyültmek.”

Kocatürk, köyünde ve çevresindeki arkadaşlarının namına ulaşarak proje hakkında hikmet aldığını, elinden mevrut gelişigüzel tip desteği vermeye çalıştığını anlatım etti.

Share: