Fatih Erbakan: İktidara Esnaf Ziyareti Yapmalarını; Çiftçinin, Köylünün, Emeklinin, Memurun Derdiyle Dertlenmelerini Kaynak Ediyorum

MURAT İSTANBULLU

Yeniden Bolluk Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “‘İnsanlar evine atlatmak götüremiyor’ diyenlere, ‘Bu insanlar abartıyor’ diyorlar bu iktidar yetkilileri ve Sayın Cumhur Reisi. Bunu söyleyenlere, esnafın yanlarına gelebilmeleri ve esnaf ziyareti yapmalarını; çiftçinin, köylünün ve emeklinin, memurun derdiyle dertlenmelerini referans ediyorum” dedi.

Fatih Erbakan, partisinin el kongresine akmak amacıyla esbak Artvin’e geldi. Erbakan, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“VERDİĞİNİZ DİPLAMALAR İŞE YARAMADIĞI İÇİN GENÇLER SIKINTILI DIŞINA GİDİYOR”

“Gençlerin işsizliğine tıpkısı umar bulamadığınız amacıyla çoluk çocuk bu ülkeden gidiyorlar. 20 yıllık iktidarınızda kaliteli bire bir eğitim veremediğiniz amacıyla gidiyorlar, sunulan diplomalar hiçbir işe yaramadığı üzere gidiyorlar. Bu gençler, layenkati çalışmaları karşısında verilecek minimum ücretin açlık sınırının altında olması sebebiyle sikintili dışına gidiyorlar. 60’lı yıllarda kafileler halinde sikintili dışına revan gurbetçilerimiz, onlar da mı keyfinden gittiler. Onlar üstelik mecburiyetinden gittiler; savuşturmak davası yüzünden, aylakçılık yüzünden mecburiyetten gittiler. Bugün bu çoluk çocuk bile gidiyorsa bunun için gidiyorlar. Bunun sunu nazik sorumlusu, 20 seneden beri bildirme geniş yetkiyle iktidarda olan YANLIŞSIZ Fırka iktidarın kendisidir. Kaldı kim şayet bu çoluk çocuk kimi nefislerle daraç dışına gidiyorsa, vatanını milletini tecezzi ediyorsa nefsine, arzuları yüzünden, hevesleri yüzünden, bunda de sizin sorumluluğunuz var. 20 senedir bu gençlere evvel ahlak ve maneviyat bütün bütün bir eğitimi vermemişsiniz eylemek kim bu gençler vatanını tecezzi ediyor.

“HALKIN GERÇEKLERİNİ HELİKOPTERDEN BAKARAK GÖREMEZSİNİZ”

‘İnsanlar evine ekmek götüremiyor’ diyenlere, ‘Bu insanlar abartıyor’ diyorlar nüfuz yetkilileri ve Sayın Cumhur Reisi. Tığ, esnafla dikici ile köylü ile tekaüt ile minimum ücretli ile Türkiye’nin dört bir beraberinde tıpkısı aradayız. Bunu söyleyenlere, esnafın yanlarına gelebilmeleri ve esnaf ziyareti yapmalarını; çiftçinin, köylünün ve emeklinin, memurun derdiyle dertlenmelerini tavsiye mektubu ediyorum. Şu bizim yaptığımız gezilerdeki esnaf ziyaretlerinde keşke erk yetkililer birlikte bulunsa da gerçekleri görseler. Bak, daha geçkin Adana’bile 36 mertebe sıcakta dükkanlara giriyoruz; klimalar sadık, ışıklar bağlı, karanlıkta ve sıcakta oturuyorlar. Bozukluk mi, zira canlılık faturasını ödeyemiyor bile onun için 36 etap sıcakta, kliması var, klimayı açamıyor, ışıkları söndürüp içeride karanlıkta, mağaradaki kabil oturmak zorunda kalıyorlar. Minimum ücretli, Kayseri’de önümüzü kesiyor; ‘Bugün evladım benden kuruyemiş istedi -parçalanmamış de kuruyemişçinin önündeyiz- geldim fiyatlara baktım, alamadan dönüyorum. Çocuğumun istediği tıpkısı kuruyemişi alamıyorum’. Alamaz. Fındığın, fıstığın kilosu kaç teklik hepimiz gani biliyoruz. Türkiye’nin havadan bu durumda, en son esasen Sayın Reisicumhur, Sakarya’da yaptığı konuşmada şöyle aynı ifadede bulundu; ‘Hani ekonomide seçkin yan çökmüştü, batmıştı. Helikopterle giderken o yolları gördüm; araçlar, otomobiller, otobüsler, TIR’lar, hep yollar tıklım tıklım dolu’. Tığ ne dedik Sayın Cumhurbaşkanı’na; ‘Peki Sayın Cumhurbaşkanım, olaylar böyle helikopterde görüldüğü kabilinden değil. Helikopterden süfli inip bile halkın arasına inerseniz o ahit gerçekleri elan ongun görürsünüz.”



Share: