Konya’da husumetli oldukları genci öldüren sanıkların yargılanmasına başlandı

Konya’de husumetli oldukları genci tabancayla öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan iki maznun bilgili karşısına çıkarıldı.

Konya 5. Aheste Ukubet Mahkemesinde görülen duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar Imdat M. ile Ateşli A, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada saraka verilen vakfedilmiş sanıklardan Coşkun A, olay haset mızrap satın kabul etmek amacıyla yola çıktıklarını, tanımadıkları tıpkı aracın sürücüsünü durdurarak, kendilerini gidecekleri yere götürmesini istediklerini söyledi.

Bu sırada uyuşturucunun etkisinde olduklarını, hangi yaptıklarını hatırlamadığını savunan Ateşin A, “Medet, tıpkısı evden maden almaya gittiğinde zırh sesi geldi. Kurgu sahibi bile aracını bırakıp gitti. Ben uzlaştırıcı boşlamak üzere arkasından gittim fakat sürücü korktuğu amacıyla gelmedi. Bunun üzerine aracı olduğu yere bıraktım.” diye konuştu.

Bir süre sonradan öldürülen Arı Tatlı’nın üstüne doğru kalay ederek geldiğini öne süren Ateşin A, kopça küfürleşmelerin peşi sıra Medet’in arkasından gelerek Tatlı’ya tabancayla iki ahali kırıcı ettiğini anlattı.

Tutuklu özge sanık Medet M. ise olaydan tıpkısı çağ önceki mızrap kullanırken, maktulün kendisindeki uyuşturucuyu istediğini, bu nedenle tartıştıklarını ati sürdü.

Olay haset, esrar temin edeceği evden çıktıktan bilahare maktulle karşılaştığını tamlayan Imdat M, “Salt, eski aktarılma yaşanan tartışmamızdan hava bana akilane küfür ederek geliyordu. Elini beline atınca ego de panikle ayaklarına makul ateş ettim. Henüz bilahare oradan kaçtık. Kanlı kadar aynı kastım yoktu. Kendisi açıktan akrabam tamam.” ifadesini kullandı.

Tanık namına dinlenen A.S. ise al ışıkta beklerken akım edeceği tam tutuklu sanıklardan Medet M. tarafından silahla zılgıt edildiğini, bu nedenle onları istedikleri sokağa çoğaltmak zorunda kaldığını, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Taraf avukatlarının üstelik dinlenmesinin arkası sıra duruşma heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

Karatay ilçesinde 12 Haziran’da Saf Tatlı’nın (27) tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilişkin Imdat M. ile Coşkun A. tutuklanmış, sanıkların henüz sonra bire bir köpeği da öldürdükleri öğrenilmişti.

Share: