ABD’de MBA endeksleri anlaşılmaz seyretti, faizler yükseldi

MBA’nın yayımladığı haftalık rapora bakarak, satınalma endeksi yüzde 7,9 artışla 242,8 fakül olurken, refinansman endeksi yüzde 3,1 düşüşle 712,7 puana geldi.

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzdelik 5,98 (Önceki %5,65), 15 yıllık yüzde 5,05 (Esbak %4,79), 5 almanak ARM faizi yüzdelik 4,78 (Geçmiş %4,57), 30 almanak jumbo faizi yüzde 5,49 (Önceki %5,25) oldu. 30 yıllık mortgage faizi 2008 Kasım’dan bu yana sunma faziletli haftalık artışı gerçekleştirdi.

Hikmet Notları:

Mortgage meydan endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya üstelik refinansman için yapılan bütün geleneksel ve celal kurumlarına başvurularla sabit ve değişebilir faizli mortgage kredileri vadi alıyor.

MBA satınalma endeksi, bir tane sülale konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Indeks, amacına akla yatkın olarak anadan görme ve kamu kredileri kalkışmak üzere piyasadaki hep ürünleri içeriyor. Endeks, var olan basamak satışlarını gösteren güvenilir tıpkısı nişane olarak kabul ediliyor.

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla itimat kurumlarına yapılan bilcümle başvuruları kapsıyor. Indeks, bütün refinansman üzere yapılan mortgage cesaret faaliyetleri amacıyla dolgunca ayrımsız semptom adına değerlendiriliyor.

Araştırma 17 Haziran ile sona muazzez haftayı kapsıyor.

ABD’de ikinci ahali ev satışları art yaptı

 

Goldman’dan ABD’de resesyon uyarısı

 

ABD’de işten çıkarmalar artıyor

 

Share: