Ekrem İmamoğlu, Umre’ye gidiyor! Yanında iki beşer henüz olacak

İBB’ye açılan terör soruşturması ve üzerine verilen dam cezası kararı nedeniyle gündemden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Umre ziyareti gerçekleştirecek.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Gelişmeyi içtimai iletişim araçları hesabından duyuran gazeteci Mehmet Akif Ersoy, yaptığı paylaşımda “Ekrem İmamoğlu erte asıl ve babasıyla alay malay tıpkısı umre ziyareti gerçekleştirecekmiş” ifadelerini kullandı.

GERI HAKKINDA YENİ BİR SAV ELAN AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Şehremini (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için, İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine “ihaleye fesat kurca” suçlamasıyla mazi ülkü açıldı. Suçlamanın İmamoğlu’nun Beylikdüzü Şehremaneti Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen tıpkı ihale ile ilişkin olduğu belirtilirken, iddianamede İBB Başkanı dahil 7 sima karşı üç yıldan yedi yıla büyüklüğünde hapis cezası istendi. Müddeiumumilik; İmamoğlu ve 7 anatomi için kamuoyunda “politik haram” kendisine tanıdık Türk Ukubet Kanunu’nun “Belli hakları kullanmaktan mahrum bırakılma” başlıklı 53. Maddenin uygulanmasını da irade etti.

İMAMOĞLU’NDAN İLK TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerine açılan davayla ilgilendiren toplumsal iletişim araçları hesabından yaptığı açıklamada “Yaklaşık 8 yıl evvel Beylikdüzü Belediyesi’nde gerçekleşmiş aynı eksiltme zımnında yıpranmamış bir karar süreci başladığını öğrendim. Oysa bu dosya yıllar önceki müfettişlerce incelenmiş ve Danıştay’a gönderilmişti. Danıştay yönetimsel açıdan incelemesini tamamladı ve sevgili görmedi. İhale işlemlerinde imzam dahi bulunan değil. Antrparantez lüzumlu İçişleri Bakanlığı lüzum Danıştay 1. Dairesi kararında hakkımda gelişigüzel tespit, itham ya birlikte istimara yapılmadı. Buna karşın, yaptırmama tıpkı yanlışlık yaratılmaya çalışılmakta. Hakkımızda bir defa tıpkı madde bulmak isteyenler demin konuyu yargıya taşımış. Değme hangi hikmetse 2 yıldır savcılıkta muntazır dosya, bir anda davaya dönüşmüş. Bu kötülüklerin nerelerde planlandığını bundan sonra 86 milyon çok bereketli biliyor. Ayar: Bu oyunun görünen imzası yine bilindik müfettişe ilgili” ifadelerine yer verdi.

Share: