TBMM Genel Kurulunda, görevli ve mütekait mahiye artışlarını içeren yasa teklifinin görüşmelerine başlandı

TBMM Genel Kurulunda, memur ve tekaüt mahiye artışlarını içeren Içtimai Sigortalar ve Umumi Afiyet Sigortası Kanunu ile Gâh Kanunlarda ve 375 Çevrilmiş Yasa Hükmünde Kararnamede Mübayenet Yapılmasına Dayalı Yasa Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve takım başkanvekillerinin değerlendirmelerinin arkası sıra siyasal partilerin gündeme ilgili önerilerine geçildi.

İYİ Parti’nin “susuzluk”, HDP’nin “demokratik siyaset hakkı”, CHP’nin “siyasal etik bilimi kurallarının belirlenmesi” konularının yöre görüşmelerinin bugün yapılmasına ilişik önerileri kabul edilmedi.

Daha sonraları YANLIŞSIZ Parti’nin, gündem ve düzentileme saatlerine ilgilendiren kol önerisi ele alındı.

Kabul edilen öneriye bakarak, Içtimai Sigortalar ve Umumi Afiyet Sigortası Kanunu ile Kâh Kanunlarda ve 375 Dar Kanun Mesabesinde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dayalı Yasa Teklifi gündemin ön sırasına alındı.

Temel kanun kendisine iki departman halinde görüşülmesi akseptans edilen teklifin zaman bitirilmesinin peşi sıra yarın, gündemin ön sıralarına alınan ara sıra uluslararası anlaşmaları içeren yasa teklifleriyle Uludağ Alanı Üzerine Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçilecek.

Share: