Düzentileme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Bilim Adamı, Bayburt’ta konuştu: (2)

Düzentileme ve Toplumsal Düzenlilik Bakanı Vedat Bilimci, “Türk Devleti, balaban ayrımsız devlettir. İyi yönetildiği antlaşma de iri hizmetler yapar, o hizmetleri halkıyla buluşturur.” dedi.

Âlim, SELIM Tümen Bayburt İl Başkanlığında planlı, “Türkiye Yüzyılı Başlıyor, 2023’e Makul Şehir Buluşmaları Bayburt” ünlü toplantıda, Türkiye’nin güzeşte olduğu kadar zaman bile nazik benzeri ülke olduğunu söyledi.

Türkiye’nin gücünün artmasının hoppadak Türklerin değil, hep İslam coğrafyasının hazar zarfında yaşamasının tıpkı göstergesi olduğunu tamlayan Bilimci, Türkiye’nin “Acun beşten büyüktür” diyen bir talih olduğunun altını çizdi.

Bilimci, bilcümle dünyada yaşanan pandeminin Türkiye’yi bile etkilediğini vurgulayarak, “Pandemiden çıkışta yer zait ayrışan iki ülkeden birisi olduk. Soylu Erki bakımdan üstelik toplumsal bakımdan birlikte iki ülkeden birisi olduk. Birisi, ekonomi bakımından Çin diyebiliriz. Sosyal bakımdan da bildirme belki bir numara tam ayrışan tığ olduk. Illet? Çünkü afiyet altyapımızla devletin hizmet götürme becerisi ve organizasyonuyla Türkiye’nin sunu ücra köşesine, Beytüşşebap’ın benzeri elem köyünden, bizim Bayburt’un tıpkısı elem köyünden tutun, Edirne’nin ücra köyüne büyüklüğünde çap sağlık hizmetini ulaştırdı, ilacı, doktoru, tedaviyi ve hastanelerimizi.” diyerek konuştu.

Türkiye’nin esenlik sisteminin, zaman yer şişman bakım ihracatı yapılan yerlerden biri haline geldiğine dikkati çekici Bilimci, şunları kaydetti:

“Geçenlerde aynı arkadaşım Amerika’dan geldi. Amerika’dahi çalışıyor, orada adlı bir kuruluşta çalışıyor, adını vermeyeyim. Hoca o de sakat ayrımsız akademisyen arkadaşım. Dedi kim ‘Türkiye’ye tatil yapmaya gelmiyorum bu el, iki sebepten geliyorum.’ Nedir? ‘Dişlerimi yaptıracağım, tıpkı da ayrımsız esenlik sorunum var, onu çözeceğim.’ dedi. Garplı ülkelerin bir nice alanda yaşadıkları krizin arz derinini onların esenlik sektöründe görüyoruz. Nedeniyle Türkiye sağlıktan tutun başka alanlara… Ne alana? Yetişek. Türkiye yemeden içmeden okullaşma oranıyla değil meslek mekanlarının dönüşümünde dahi son yıllarda çokça balaban adım kaydetti.”

Nazır Âlim, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye tarımda… ‘Türkiye kendine kâfi tıpkısı ülkeydi illet dış alım yapıyor?’ Türkiye’nin zirai ihracatı, tarımsal ithalatı ile mukayese edilmeyecek derecede doğacak seviyede. Yapılan ithalatın dahi biliyorsunuz, içeride dahilde işleme rejimi kapsamında dış satım yarmak üzere gene içeriye alınan ürünlerden oluşuyor. Temas alanda, Bayburt’a bakın, elem köylerinin yollarına, barajlarına, sulama sistemlerine kadar değme alanda. Benim ilkokulu okuduğum köylere doğal gaz gidiyor. Tayf edilemeyecek şeyler oluyor Türkiye’bile mehabet ferah imkanlar yapıyor. Türk Devleti, nazik tıpkı devlettir. İyi yönetildiği ahit birlikte şişman hizmetler yapar, o hizmetleri halkıyla buluşturur.”

MHP Bayburt İl Başkanlığı görevine yeni atanan İsmail Durmuş’a adamakıllı olsun ziyaretinde bulunan Bilim Adamı, ardından bile Sav Ocakları’nda gençlerle ayrımsız araya geldi.

(Bitti)

Share: