Diyarbakır’a mevrut 90 yaşındaki İskoç lehtar karşılaşma saatini bekliyor

A Milli Futbol Takımı ve İskoçya Milli Takımı’nın bu akşam ezanı Diyarbakır Stadyumu’nda karşılaşacağı maç öncesi kente mevrut 90 yaşındaki karı İskoç yandaş, maç saatini bekliyor.

İskoçya Milli Takımı’nı semirtmek üzere ülkesinden kestirmece 5 bin kilometre uzaklıktaki

Diyarbakır’a mevrut 3 bala annesi 90 yaşındaki Moria Brown, AA muhabirine, Türkiye’ye ilk defa 1960 yılında geldiğini ve Antalya’ya hayran kaldığını anlattı.

Şimdi bile arkadaşlarıyla karşılaşma üzere Diyarbakır’a geldiklerini kaydeden Brown, şunları söyledi:

“İskoçya Milli Takımı’nın Türkiye ile olan maçı izlemek ve katmak üzere geldim.

Alelade çokça güzelce ayrımsız devlet. İnsanlar banal çok sıcakkanlı. Türkçe konuşamadığım üzere haddinden fazla özgünüm. Zira insanlarıyla konuşmak istiyorum. İnsanları birey ve güler yüzlü. Onlarla dostane etmeyi isterim. Küçük dört dörtlük olurdu. Değişik kültürleri çokça seviyorum.”

“Çok uzak ayrımsız ülkeden geldim. Buraya gelmeye değişmeyen verdiğimizde üstelik buradaki dirilik, güzelce insanlarla karşılaşacağımızı biliyordum.” diyen Brown, “İskoçya takımını bu akşam destekleyeceğim. Burada cümle Türk takımını destekleyecek. Sanırım bu akşam Türk takımı maçı kazanacak. Futbolu haddinden fazla seviyorum. Takımımı seviyorum destekleyeceğim.” ifadesini kullandı.

Daha geçmiş görüşme etmediği Türkiye’nin birçok yerini gezmek istediğini anlatan Brown, “Bu akşam ezanı oynanacak maçtan sonradan ülkeme döndüğümde Türkiye’ye türkçesi gine gelmeyi düşüneceğim” dedi.

Share: