Serencam zaman haberi | İzmit Belediyesi, Şirintepe Mahallesi’ndeki Atıkları Idraksiz Dönüşüme Kazandırdı

İzmit Belediyesi; İzmit Şehir Konseyi ve sivil cemiyet kuruluşlarının katılımı ile Şirintepe Mahallesi’nde belde temizliği ve atık çokluk etkinliği düzenlendi.

Temiz ve yaşanılabilir bire bir ati üzere mekân çalışmalarına ehemmiyet veren İzmit Belediyesi, doğayı esirgeme üstüne farkındalık etkinliklerine bitmeme ediyor. İzmit Site Konseyi ile işbirliği içerisinde çevreyi korumaya yönelik birçok çalışmaya imza atan İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Başarısız Atılan Müdürlüğü, Şirintepe Mahallesi’nde kasaba temizliği ve atılan toplama etkinliği düzenledi.

620 KİLO ÇEVIK TOPLANDI

Özellikle otoyol kenarlarına şuursuz aynı şekilde atık yararsız ve atıklar mahalle sakinlerinin da katılımıyla toplanarak düşüncesiz dönüşüme kazandırıldı. Yer temizliği ve atılan toplama etkinliğinde 450 kilo cam, 60 kilo düzmece, 40 kilo kağıt ve 70 kilo yararsız toplandı.

“ESAS HEDEFİMİZ ÇEVREYE TEMAS ATILAN ATIKLARIN DOĞAYA VERDİĞİ ZARARA DİKKAT ILETILMEK VE VATANDAŞLARA BU KONUDA BİLİNÇ HAZIRLAMAK”

Yer temizliği etkinliğinde açıklamalarda bulunan İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Başarısız Atılmış Müdürü Havva Açıkgöz, “Ana hedefimiz çevreye temas atılan atıkların doğaya verdiği zarara dikkat koparmak ve vatandaşlara bu konuda dimağ sağlamak. Aheste namına otoyol altlarında arabalardan atılmış atıkların doğaya hangi kadar uymazlık verdiğine dikkat çekiyoruz. Bu huy, bu mekân, bu gelecek bizim. İnsanlar atıklarını doğaya atmasınlar. Sunu yakın vurdumduymaz dönüşüm noktasına veya gübür konteynerine atsınlar.

“ÇALIŞMALARIMIZ GELIŞIGÜZEL KAMER DÜZENLİ KENDISINE FARKLI BİR MAHALLEDE BITMEME EDECEK”

Bu çalışmayı Sililik İşleri Müdürlüğümüz, İzmit Şehir Konseyi ve sivil cemiyet örgütleri ile alay malay yapıyoruz. Zaman Şirintepe Mahallesi’ndeyiz. Çalışmalarımız herhangi bir kamer uyumlu adına değişik tıpkı mahallede bitmeme edecek. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize destek olan herkese teşekkürname ederim” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA TEMİZ BİR KASABA BIRAKMAK AMACIYLA HAKEZA BİR ETKİNLİĞİN İÇERİSİNDEYİZ”

Şirintepe Muhtar Nilgün Uyum, “Farkındalık bina etmek hesabına belde temizliği etkinliği yapıyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza akman tıpkısı çevre tezyit etmek üzere hakeza bire bir etkinliğin içerisindeyiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği güzeşte başta İzmit Belediye Reisi Fatma Kaplan Özgürlük kalkmak için, İklim Değişikliği ve Liyakatsiz Atılmış Müdürlüğü, Sililik İşleri Müdürlüğü, İzmit Kent Konseyi ve ortaklık gösteren mahalle halkıma teşekkür ederim” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ DÜNYAYI TEMİZ AĞRIMAK HERKESİN SORUMLULUĞU”

İzmit Site Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, “İzmit Belediyesi ile çevre üstüne çokça domuzuna projeler yapıyoruz. Bala Ödül Market buna çok güzelce yeknesak. Zaman yaptığımız aktiflik üstelik bu anlamda muhteşem. Yaşadığımız dünyayı temiz burulmak herkesin sorumluluğu. Elimizden geldiğince farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“BU ACUN HEPİMİZİN”

Hacı Hızır Mahalle Muhtarı ve İzmit Site Konseyi Yürütme Oturmuş Üyesi Lütfi Bodur, “Bizler da mekân gönüllüsü adına İzmit Belediyesi’ne destek veriyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Bala Ödül Market projesinde bu sene idarehane sayını 10’a çıkartacağız. Bu acun hepimizin. Gelecek nesillere akman ayrımsız dünya artırmak için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

Share: