Depremzedeler tatil bölgesine yerleştirilmeye başlandı, benzer 30 bine yaklaştı

Depremzedeler dinlence bölgesine yerleştirilmeye başlandı, sayı 30 bine yaklaştı

Türkiye’yi kanun boğan depremden hava evsiz artan vatandaşlardan bire bir kısmı tatil bölgesi Mersin’in Efdal ilçesine yerleştirildi

3 bini Kızkalesi atılmak amacıyla kaza genelinde tahminî 30 bin depremzedenin otel, daraç, apart ve evlere yerleştirildiği kaydedildi.

MERSİN – Türkiye’yi yasa boğan depremden ufuk evsiz kalan vatandaşlardan ayrımsız kısmı tatil bölgesi Mersin’in Efdal ilçesine yerleştirildi. 3 bini Kızkalesi doğmak amacıyla kaza genelinde kısaca 30 bin depremzedenin otel, güçlükle, apart ve evlere yerleştirildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut 10 ilde yıkmacı güçlük oluşturan depremler birlikte binlerce hayat hayatını kaybetti, on binlerce dirilik ise evsiz kaldı. Depremden etkilenen şehirlerden kaçanların tıpkısı kısmı kendi imkanları ile tıpkısı kısmı ise valiliklerin koordinesinde türlü illere gönderildi. Dinlence şehirlerinden Mersin’in Erdemli ilçesine ise şuana büyüklüğünde yaklaşık 30 bin depremzedenin geldiği kaydedildi. Bunlardan 3 binin Kızkalesi’nde otellere, diğerlerinin ise ayrımlı noktalardaki apart, sülale ve yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

“Hep Türkiye’den Allah razı olsun”

Hatay’dan geldiğini tamlayan depremzedelerden Mehmet Aslanyürek,” Hatay yerle tıpkısı oldu, canımızı el kurtardık. Yardım eden haddinden fazla oldu, Allah razı olsun. Buradaki insanlar çok duyar insanlar bize çokça destekte bulundular. Sürekli müzaheret paketleri getiriyorlar” dedi.

Gözyaşları arasında konuşan depremzedelerden Mücahit Adi birlikte,” Antakya’dan geliyorum. Doğrusu Antakya denen bire bir özdek kalmadı, memleketimiz yok oldu. O enkazdan elbet çıktığımızı doğrusu anlatamam sürekli sallanıyorduk. Erdemliye geldik belediye ve ilçe bizi Kızkalesi’ne sevk etti. Otele yerleştik, buradaki insanlar bizi sardılar. Otellere aldılar, aşımızı verdiler. Allah Razı olsun hepsinden. Bilcümle Türkiye’den Tanrı razı olsun” diye konuştu.

“Kızkalesi’nde 3 bin, Efdal’üstelik 30 bin güç ağırlanıyor”

Yüzyılın felaketi ile karşı karşıya kalındığını aktaran Efdal Belediye Reisi Mükerrem Tollu üstelik,” Bu öfke bize gösterdi kim insanlarımızın birliği, beraberliği, kardeşliği zirveye kullanılmış durumda. Yer Sarsıntısı bölgesinden gelen misafirlerimizi başta Kızkalesi olmak için Efdal’bile ağırlıyoruz. Erdemli genelinde kısaca 30 bin insanımız geldi. Kaymakamlığımız koordinesinde gelişigüzel kalem ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye hikmet verdi.

Gelen depremzedelere konaklama, araç ve giysi üzerine destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Kızkalesi Muhtar,” Şuanda binin üstüne aileyi yani 3 bin kişiyi ağırlıyoruz. Battaniye, yiyecek ruba başta atılmak amacıyla depremzedelerimiz için rastgele şeye gerekseme var”ifadelerini kullandı.

Share: