Toroslar Belediyesinden depremzedeler üzere “1 Çekmece, 1 Ocak” kampanyası

Toroslar Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için “1 Hane, 1 Sülale” kampanyası başlattı.

Mersin’in eşkal kaza Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şehremaneti, sosyal iletişim araçları hesaplarından paylaşarak duyurduğu “1 Bakış, 1 Familya” kampanyası için “Kardeşlerine yardım etmek talip güzelce kalpli insanlar! Evinizdeki bire bir odanızın misafirleri sizleri bekliyor” mesajı ile Mersinlilerden bindi istedi.

Evlerinde, depremzedeleri misafir etmek isteyen vatandaşların, adı-soyadı, bildirişim bilgileri ve misafir kapasitesini 0531 711 96 13 numaralı telefonla iletişime geçerek bildirebilecekleri kaydedildi.

“Bu tesanüt, Türk misafirperverliğinin bildirme adamakıllı örneği”

Toroslar Belediye Reisi Atsız Afşın Yılmayan, afet bölgesindeki yetkililerle daim bağlantı halinde olduklarını belirterek, “Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilimizi içten etkileyen depremlerin arkası sıra kontrol istirdat çalışmaları bitmeme ediyor. Bu süreçte bire bir yandan yaralanan ve bire bir yandan üstelik konaklama sorunu canlı vatandaşlarımız var. Bu kardeşlerimiz boydak değiller. Devletimiz, tam kurumlarıyla depremzedelerin barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması için birlik imkanlarını seferber etmiş durumda. Bu noktada kıran bölgelerinden ilimize mevrut ve zor durumda bulunan vatandaşlarımız amacıyla tığ bile Toroslar Belediyesi namına ayrımsız kampanya başlattık. Belediyemizin koordinasyonunda evlerinde, depremden etkilenen vatandaşları yatırmak isteyenler, bizimle iletişime geçebilirler. Bu dayanışma, Türk misafirperverliğinin arz adamakıllı örneğidir. İnşallah bu nazik afeti devletimizin ve milletimizin halk birliğiyle atlatacağız” dedi. – MERSİN

Share: