Malatya’nın Hekimhan İlçesinde Yapılan Meslek Binasında Ölçün Dışı Beton Hamiş

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde depremde beis gören ve Şişman Hane İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla yıkılarak yeniden imal işi tenkis edilen Sakarya Ortaokulu’nun inşaatında standart dışı beton kullanıldığı ortaya imdi. Ankara merkezli tıpkı firma eliyle yapılan ekol inşaatındaki bu buut, İl Milli Terbiye Müdürlüğü vasıtasıyla benzeri abece ile TOKİ Başkanlığı’na bildirildi.

Hekimhan’da 1960 yılında yapılan ve 24 Familya 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana mevrut 6,8 büyüklüğündeki depremde engel gördüğü gerekçesiyle yıkılan Sakarya Ortaokulu’nun imal işi, Yer ve Kentçilik Bakanlığı’na sadık TOKİ Başkanlığı eliyle ‘pazarlık usulü’ ile 18 Haziran 2021’de ihale edildi. İhale için 7 teklif verilirken 6 öneri meri sayıldı. İhaleyi Ankara merkezli tıpkısı firma kazandı.

Firma ile 6 Orak Ayı 2021 tarihinde anlaşma imzalandı ve müteahhit firmaya inşaatı 3 April 2022 tarihine kadar bitirmesi amacıyla 270 gün müddet verdi.

ALINAN GÖSTERMELIK SONUCUNDA ÖLÇÜN KIŞMIRI BETON KULLANILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yapımı bibi süren okul inşaatından camekân sonucunda, okulun inşaatında ölçün dışı beton kullanıldığı ortaya imdi. Rutin adına yapılan kontrolde alınan numuneler laboratuvara gönderildi. Aksi çıkan sonuç, Hekimhan Belediyesi’ne bildirildi. Hekimhan Belediyesi bile konuyla ilgilendiren Milli Eğitim Bilimi İl Müdürlüğü’nü bilgilendirdi.

“STANDARDI KARŞILAMIYOR”

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir imzası ile 25 Temmuz 2022 tarihinde TOKİ Başkanlığı’na gönderilen resmi yazıda, “İlgi yazıda, ilimiz Hekimhan ilçesi 24 cezire 159 parsel üstünde Başkanlığınızca yapımı devam fail Sakarya Ortaokulu’na ilişik inşaata dökülen hazır betondan 11.05.2022 çağ ve 2022-PGD/44-48 no’lu hazır beton numune kabul etme tutanağı ile şantiyeden alınan 3 adet C30/37 beton numunelerinin 28 günlük beton tazyik deneyi sonuçlarının ait standardı karşılamadığına dair yazısı, yazımız ekinde sunulmuştur” denildi.

Share: