Mustafa Sarıgül’den CHP’li saylav Gürsel Tekin’in “HDP’ye nezaret verilebilir” sözlerine olay istimara

Türkiye Değişim Partisi Karaman İl Başkanlığı yönetimiyle birlikte Karaman M Tipi Mapus uğrunda açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değiş Partisi olarak memleket yer gezdiklerini ve mahkumlar üzere af çağrısında bulunduklarını belirterek, “Bugün af çağrısında bulunduğum 59’uncu ildeyim. Türkiye Değiş Partisi yerine af talebimiz siyasal ayrımsız irade değil, tamamen vicdani tıpkı taleptir” dedi.

“AFFET TÜRKİYE’M”

Çağrısıyla ilişkin konuşan Sarıgül, “İçeride birçok çocuğumuz var; babasına, amcasına, dayısına ağabeyine hangi yazık ki kavuşamadı. Pandemi koşulları münasebeti ile özelikle ve alelhusus esnaflarımızın büyük sıkıntıları oldu, çeklerini senetlerini ödeyemediler, başlarına şişman teessürat geldi. Yine ülkemizi tahsis etmek isteyen hasetler, fesatlar, münafıklar ve fena güçler şuanda gençlerimizi metal batağıyla yüz yüze bıraktı. Birçok gencimiz uyuşturucu batağına saplandı. O nedenle torunlar üzere affet Türkiye’m, anneler için affet Türkiye’m, babalar amacıyla affet Türkiye’m, sosyal sulh amacıyla affet Türkiye’m” dedi.

“GÜRSEL TEKİN’İN AÇIKLAMASI KENDİ BULUNDUĞU SİYASİ PARTİYİ BAĞLAR”

Tıpkısı gazetecinin “CHP İstanbul Saylav Gürsel Tekin’in geçkin yaptığı bire bir açıklama vardı, -HDP’ye nezaret verilebilir-. Buna Meral Akşener dahi bir reaksiyon gösterdi. Siz bu konuda hangi düşünüyorsunuz” sorusuna Mustafa Sarıgül, “Tığ Türkiye Değişim Partisi yerine takdir edersiniz kim ayrıksı siyasal partilerin iç işlerine karışamayız. Gürsel Tekin ayrıntılı yıllar siyasetin içerisinde, siyasetin herhangi bir kademesinde görev yapmış, teferruatlı yıllardan beridir birlikte milletvekilli koltuğunu başarıyla koruyor. Gürsel Tekin benzeri izah yaptığına bakarak, şeş abes aynı açıklama olduğunu durum etmiyorum. Gürsel Tekin’in açıklaması kişi bulunduğu siyasal partiyi bağlar. Kişi çıkışlı kurulları bunu yeryüzü dolgunca şekilde değerlendirecektir. “diye konuştu.

“AYIDAN HUZUR, AMERİKA’DAN BACANAK OLAMAZ”

“Fransa Cumhurbaşkanın – Yunanistan’ın yanındayız- diye izah yapmasını esefle ve mahzunane karşılıyorum” diyen Sarıgül, “Türkiye Cumhuriyeti yerine biz hep komşularımızla barış içerisinde yaşamasını rağbet fail çokça büyük bire bir milletiz. Görüyorum ki Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarihe bakmamış, Gaziantep’e bakmamış. Atalarımız, dedelerimiz, ecdadımız yıllar önceki Gaziantep’te şüphesiz Fransız’a bir Osmanlı tokadı attılarsa o tokadı Macron’a hatırlatmak isterim. Macron da Yunanistan Başbakanı Miçotakis üstelik bilsin kim ayıdan makam Amerika’dan bacanak gayrimümkün. Miçotakis Amerika’ya, Fransa’ya güvenmesin; Türkiye ile bacanak olmaya baksın. Yunanistan Parlamentosu önüne geldim ve Miçotakis’e hatırlattım. Sayın Miçotakis biz barış istiyoruz. Politika adamları cidal istemez, barış ister. Sayın Miçotakis Fransa’dan bile Amerika’dan birlikte sana fayda gelmez. Türkiye ile dost olmaya bak” dedi.

“KILIÇDAROĞLU, CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ HER TÜRK VATANDAŞI GİBİ HAK EDİYOR”

Mustafa Sarıgül, Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine aynı madde söylemesinin akıllıca olmayacağını belirterek, “Eksiksizlik Kılıçdaroğlu 657 mahdut Celal Personeli Yasasına göre devletimizde uzun yıllar fariza yapmıştır. İlgisiyle, becerisiyle, namus anlayışıyla; cumhurbaşkanlığı görevini herhangi bir Türk vatandaşının üzere hak ettiği üzere Kılıçdaroğlu bile cumhurbaşkanlığını doğruluk fail isimlerden bir tanesidir. Kendisine başarılar diliyorum “dedi.

Share: