Darülfünun ve uran hareket birliğiyle AKARSU Erasmus + programından proje desteği

Üniversite ve sanayi hisse senedi birliğiyle DENIZ Erasmus + programından proje desteği

ÇANAKKALE – Dışişleri Bakanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı faaliyeti çerçevesinde 2022 yılı Teklif Çağrısı 2.döneminde üniversite ve uran işbirliği süreçlerinde Ezine Azık İhtisas Birleştirme Uran Bölgesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tedrisat üyeleri işbirliğinde hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansına sunulan 2022-2-TR01-KA210-VET-000091861 numaralı ve “Nitelikli Zeytin Üretimi İçin Darülfünun-Uran İşbirliği” antetli proje teklifi agreman kriterlerini karşıladı. Aut değerlendiricilerce muhteva değerlendirmesine bağımlı tutulan ve bildirme faziletkâr puanı alması sonucunda seçme sürecine dahil edilmiş olup proje maksimum maksimum hibe desteği ile kabul edilerek desteklenmeye ayar görüldü.

Endüstri ve üniversite ilişkilerin sürdürülebilirliğini amaçlayan OLIVER projesi ekibinde, Ezine Besin İhtisas Organize Endüstri Mıntıka Müdürü Alper Altınok, Ezine Iz Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Terbiye Fakültesi Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Cihan Erginal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Garaz Şeker ve Prof. Dr. Mısır Yasemini Kavdır’ın beraberinde Portekiz Coimbra Politeknik Enstitüsünden araştırmacılar düzlük alıyor.

OLIVER projesi çerçevesinde başta hoş kokulu başlamak amacıyla efdal kalite, hijyen standartlarını asıl düzlük gani ekincilik uygulamaları ve yenilikçi istihsal yaklaşımları sebebiyle yerel üreticilerin geleneksel üretim yöntemlerinin dönüşümüne katkıda bulunulması hedefleniyor. Projenin ana garaz gruplarını amiyane ve ılımlı ölçekli canlı zeytin üreticileri, besin ve asayiş siyaset yapıcıları ve ululuk yetkilileri, ticari ölçekli zeytin üreticileri, uran uzmanları, danışmanlar ile tarım mühendisliği ve azık el işi bölümü öğrencileri oluşturuyor.

Ezine Gıda İhtisas Tevhit Endüstri Bölgesi Müdürü Alper Altınok, Endüstri Darülfünun işbirliğinin önemine değindi. Altınok, “Ezine’dahi Üniversite Sanayi iş birliği çerçevesinde Ezine Azık İhtisas Tevhit Uran Bölgesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kültür ve Yetişek Fakültelerinde ve aceleten yanı başımızda olan teşrikimesai yaptığımız Ezine Meslek Efdal Okulu ile gelişigüzel yeniden tıpkı projemiz Avrupa Birliği Başkanlığından Erasmus çerçevesinde kabul edildi. Kaliteli zeytin üretimi üstüne Sanayi Üniversite teşrikimesai ile oluşturulan bir proje. Bu projede çekimli bahtiyar olduğumuz tıpkısı alnaç 73 puanla bir numara sırada kabul edilmesi. Avrupa Birliği çerçevesinde bizde gayrı sınırlı dışındaki örnekleri gezerek İnşallah Çanakkale’deki üreticilerimizi bile nitelik zeytin üretimi karşı bilgilendirme yapacağız. Bu projede emeği güzeşte herkese teşekkürname ediyorum. İnşallah çıktı bile ayrımlı projeler ile Çanakkale’mize Ezine’mize Üniversite Endüstri hareket birliğinin sunma doğacak ve iyicene noktada hem kat sayı yapılanma edecek amal yapacağız” dedi.

Ezine Çığır Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise proje çerçevesinde OSB işletmelerinin birlikte öğrenciler ve üreticilere büyük bilgiler aktarılacağı vurgulandı. Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Üniversitemizin yürütmekte olduğu kalite güvenceleri çalışmaları çerçevesinde Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile alay malay Üniversitemizin farklı birimlerindeki talim elemanlarının katkılarıyla Avrupa Birliği Erasmus Plus programı çerçevesinde 2022 yılı ‘Kıtipiyoz Ölçekli Mesleki Yetişek Projesi’ çerçevesinde projemiz desteklendi. Projemize yardım sağlayan Kombinasyon Endüstri Bölgesi Müdürü Sayın Alper Altınok’un yanı sıra Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Âlem Erginal, Kültür Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erek Şeker ve Prof. Dr. Mısır Yasemini Kavdır’ın ile gelişigüzel ego Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu proje ekibinde düz alıyoruz. Projemiz çerçevesinde gür ekincilik uygulamaları ve yenilikçi yöntemleri kullanarak ayla el altında üretilmekte olan zeytin ürününü elan bol üretilmesi üzere vacip çalışmaları yaparak ‘Mesleksel Çiftçi Eğitimi’ gerçekleştireceğiz. Projemiz çerçevesinde ayrımlı sektörlerden gruplar eğitime elbette tutulacak. Gerçekten ve ölçülü ölçekli üreticilerin yanı sıra azık tarım mühendislikleri bölümü öğrenciler eğitime tabiatıyla tutulacaklar. Nihai kullanıcılarda küşayiş kesit olan ara sıra müstahsil firmalar de OSB çerçevesinde eğitime tabiatıyla tutulacaklar. Mahdut dışında 2 üniversite partnerlerimiz bahis konusu. Arsıulusal yetişek faaliyetlerimiz olacak. Projemizin süresi 12 kamer ve Başkanımızın dediği kabil mukteza efdal puanı alarak desteği almış durumdayız. Yöremize bölgemize Çanakkale ve Ezine’mize inşallah adamakıllı hayırlara dil benzeri proje olmasını diliyorum” diye niteleyerek konuştu.

Share: