Çorum vukuf | Çorum Belediyesi 4 yılda 7 tondan çok atılan pil topladı

Çorum Belediyesince 2019-2022 yılları ortada meslek, cami ve hars merkezlerindeki kumbaralar yoluyla toplanmış 7 bin 287 kilo atık batarya toplandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan mukayyet açıklamada, atılmış pillerin koca sağlığına uymazlık vermesinin önlenmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla kentin ayrı cinsten yerlerine atılmış pil kumbaraları yerleştirildiği hatırlatıldı.

Atık batarya çokluk kampanyasıyla daha bozulmamış aynı hayat alanı oluşturmanın hedeflendiğinin bildirildiği açıklamada, “Bu kapsamda şehir genelinde toplanan atılmış piller alınarak idraksiz inkılap ve giderilmiş amacıyla mezun Hareketli Batarya Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine (TAP) gönderiliyor. Şehrimizde okullar, camiler, hars merkezleri ve vatandaşlarımızdan 2019 yılında 3 bin 540 kilogram, 2020 yılında 1266 kilogram, 2021 yılı 1101,5 kilogram, 2022 yılı 9 mahiye süreçte ise 1380 kilo atılan pil toplandı.” ifadelerine vadi verildi.

Öğrencilerin atık pil cem üstüne duyarlılığını çoğaltmak için muhtelif yarışmalar düzenlendiğinin aktarıldığı açıklamada, atılmış pil cem kampanyasında dereceye giren okullara değişik ödüller verildiği kaydedildi.

Share: