Muğla yerli haberleri: Seydikemer’de 20 yıldır ayrımsız araya gelip yakarış ediyorlar

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere Mahallesi’nde vatandaşların ayrımsız araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeğinin bu sene 20’ncisi düzenlendi. Seydikemer Şehremini Yakup Otgöz’ün dahi katıldığı şükür yemeğine binlerce yaşama katıldı.

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde 22 sene önce meydana mevrut hortum felaketinin benzeri daha yaşanmaması üzere mahalle halkının aynı araya gelerek imece usulü yaptığı şükür yemeği bu yılda Karadere Sahilinde düzenlendi. Şükür Yemeğine Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Şehremaneti Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Mahiyet, Karadere Muhtarı Mustafa Özdemir, siyasal parti temsilcileri, Şehremaneti Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Seydikemer Belediyesi ve Karadere Muhtarlığı’nın destekleri ile Karadere Mahallesi’ndeki vatandaşların imece usulü kazanlarda hazırladığı yemekler, duaya katılan vatandaşlara ikram edildi. Yemeklerin yenmesinin ardından hortum ve afetlere cebin dualar edilip yağmur duasında dahi bulunuldu.

Dedelerinin başlattığı geleneği bitmeme ettirdiklerini tamlayan Karadere Muhtarı Mustafa Özdemir, 22 yıl önce yaşanan felaketin benzeri elan yaşanmaması amacıyla bire bir araya gelinip, dualar edildiğini anlattı. Özdemir; “Bu kemirmek anadan görme hale geldi. Halkımızın ve belediyemizin desteği ile bu yemeğin 20’incisini düzenledik. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Seydikemer Şehremini Yakup Otgöz, 20 yıldır bitmeme eden geleneği rahmetlik amcası Mehmet Otgöz eliyle başlatıldığını hatırlatarak; “Bu aşındırmak bundan sonra ayrımsız anane haline geldi. Şükür Yemeği vatandaşların tıpkı araya gelerek temas, kardeşlik ortamında ne büyüklüğünde evire çevire amal yapılacağının tıpkı göstergesi. 20 yıldır devam fail geleneğin herhangi bir güzeşte yıl büyüdüğünü görüyoruz. İlk yıllarda 100-200 kişinin iştirak gösterdiği Şükür Yemeğine bu yıl genci yaşlısı binlerce vatandaşımız katıldı. Burada yapılan yemeklerin erzakların de, yapılmasında bilcümle hanelerin katkısı çokça büyük. Bunu sadece tıpkısı can yapmıyor, bütün Karadere halkı bağlanak beraberlik içerisinde yapıyor. Bu yemeğin yapılmasında emeği sabık ilkin muhtarlarım ve arkadaşlarım doğmak amacıyla herkese teşekkür ediyorum. Bu geleneği, göreneği bizim bitmeme ettirmemiz geçişsiz. İnşallah ati nesiller dahi bu geleneği, göreneği bitmeme ettirir” ifadelerini kullandı. – MUĞLA

Share: