Cizreli kadınlar bombalı saldırıda martir olan 12 polisi unutmadı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kadınlar, 6 yıl geçmiş Acar Bilek Gurup Amirliğine yapılan bombalı saldırıda martir olan 12 polis güçleri memuruna şehit oldukları yerde Yasin’i Mukaddes okuyup yakarış etti.

Cizre ilçesinde 26 Ağustos 2016 tarihinde İlçe Güvenlik Müdürlüğü Acara Güç Batış Amirliğine PKK’lı teröristler marifetiyle 15 tonluk bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 12 polis güçleri şehit reşit,75 poliste yaralanmıştı. 6 yıl önce yaşanan görüngü hafızalara kazınırken, acısı bibi tazeliğini koruyor.

Şırnak’ta cümbüş gösteren Geleceğe Işık Saçan Eş Derneği tutumlu ve üyeleri 12 polisin şehit olduğu yerde yapılan şüheda heykeli ve parkını ülfet edip, martir polis güçleri memurları için Yasin’i Kutsal okudu. Parkta bulunan ve şehitlerin isimlerinin kayıtlı olduğu heykeli dolaşan Cizreli kadınlar, statü etrafından solmuş çimleri temizledikten sonraları bombalı saldırıda martir olan 12 Polis Güçleri Memuru özellikle görünmek için cümle martir polisler için Yasin’i kutsi okudu.

6 yıl ilk yapılan saldırının Cizre için karaca tıpkı çevrim olduğuna aksan fail Cemiyet Başkanı Hatice Atan, “O kara haset unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Zira o aktarılma şu an bulunduğumuz yerde 12 fidanımızı, canımızı, kanımızı kaybettik. Zaman eğer burada huzurla dolaşıyorsak bu onların sayesindedir, şehitlerimizin sayesindedir, gazilerimizin sayesindedir” dedi.

Atan, “Biz, Şırnaklı, Cizreli, Silopili, İdilli, Güçlükonaklı, Uludereli kadınlar adına şehitlerimizi bigâne gelmek, onlara tıpkısı hayır duası ihata etmek için 12 fidanımızın martir olduğu alana namahrem ettik, Yasin’i Kutsal okuyarak onların ruhuna konfirmasyon ettik. Rabbim birlik şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve şifa versin. Ailelerine sabır versin” ifadelerinde bulundu. – ŞIRNAK

Share: