Çin’de hayvanlardan insanlara geçen eskimemiş ölümcül bir virüs belirleme edildi! Yer açık semptomları yorgunluk ve öksürük…

Çin’in doğusundaki Hennan ve Şantung eyaletlerinde yıpranmamış tıpkısı virüs paniği yaşanıyor. Hayvanlardan insanlara geçtiği melhuz Langya (LayV) isimli henipavirüs, şu anne kadar 35 kişide tespit edildi.

“TESPİT EDİLEN VAKALAR CİDDİ DEĞİL”

Ağırlıklı adına dağ bayır farelerinde rastlanan virüs üzerine Çin, Singapur ve Avustralya’dan araştırmacıların kaleme aldığı makale New England Tıp Dergisi’nde yayınlandı. Singapur’daki Duke-NUS Tıp Okulu’ndan araştırmacı Wang Linfa, tespit edilen vakaların dokunaklı olmadığını ve panik yapılmaması gerektiğini söyledi. Linfa buna rağmen, doğada mevcut ve insanları enfekte edebilecek haddinden fazla sayıda virüsün öngörülemeyen sonuçlara illet olabileceği gerekçesiyle alarmda olmaya ihtiyaç duyulduğunu birlikte anlatım etti.

MEMELİ ZOOLOJI VİRÜSÜN KATIKSIZ REZERVUARI OLABİLİR

Araştırmacılar marifetiyle yapılan çalışmalarda, test edilen kır farelerinin yüzde 27’sinde Langya virüsü belirleme edildi. Köpeklerin yüzde 5’inin ve keçilerin yüzde 2’sinin da virüs testleri pozitif çıktı. Köstebek kadar memeli hayvanların virüsün katiksiz rezervuarı olabileceği düşünülüyor. KUL Çor Arama ve Önleme Merkezi’ndeki araştırmacılar ise, insanlarda tanıdık seçme 4 virüsten 3’ünün hayvanlardan insanlara esbak olabileceğini tutum ediyor.

BM UYARMIŞTI

Konfedere Milletler (BM), daha ilk üstelik abuhava krizi ve aşılanmamış hayatındaki sömürünün artışı nedeniyle dünyada çok sayıda analog hastalığın görülebileceği üzerine uyarılarda bulunmuştu. Tayvan Çor Kontrol Merkezi’nden iş haset yapılan açıklamada, Langya virüsü ile ilişkin çalışmaların yakından takip edildiği belirtilmişti.



Share: