Çanakkale’de bellek ölümü gerçekleşen rahatsız organlarıyla 5 kişiye imge oldu

Çanakkale’de geçirdiği gidiş geliş kazası sonucu düşünce ölümü gerçekleşen kişinin organları 5 hastaya imge oldu.

Kentte 6 devir önceki gidiş geliş kazası sonucu beyin kanaması nâkil Cihan Poyraz (61) Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesinde otama altına alındı.

Poyraz’ın düşünce ölümünün gerçekleşmesi üzerine Organ Nakli Koordinatörü Eksper Dr. Azem Sav ile hemşire Ikbal Pınarcıoğlu, hastanın ailesi ile görüştü. Musahabe sonrası sülale uzuv bağışı kararı aldı.

Organ Nakil Merkeziyle yapılan görüşmenin arkası sıra Poyraz’ın bire bir böbreği ve iki korneası Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi, benzeri böbreği ve karaciğeri ise Bursa Uludağ Üniversitesinde bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Azamet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Kerki, Dünya Poyraz’a Allah’tan rahmet dilediklerini belirterek, örnek olacak duygulu davranışlarından yağlık acıklı ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Aza nakli ekibine üstelik özveren çalışmalarından belde teşekkür eden Keser, “Yıllardır Sağlık Bakanlığı aracılığıyla daima takdir alarak hastanemizi gururlandıran fedakar koordinasyon ekibimiz Dr. Azem Sorun ve hemşire Umu Pınarcıoğlu ile yavaş bakım uzmanlarımız Dr. Uzun Erek, Dr. Ayşen Erer, Dr. Ferhan Aydemir ve kırıcı bakım hemşirelerimize teşekkürname ediyorum.” dedi.

Share: