Adana’da aortu yırtılan tutkun bileşimli damarla sağlığına kavuştu

Adana’da aortu (kalpten sâdır esas soy) yırtılan hastaya, Adana Kent Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen sınırlı yöntemle yapay huy takıldı.

Adana Kent Terbiye ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya bakarak, ayrımsız şirkette idarecilik eden evli ve 2 çocuk babası Toygar Özeröz (58), tün şiddetli göğüs ağrısıyla uyandı.

Daha önceki babasını ve ağabeyini aort yırtılması dolayısıyla kaybeden Özeröz, tıpkısı belirtileri yaşayınca “Aortum yırtılıyor, ambulans çağır.” diye niteleyerek eşinden müzaheret istedi.

112 Ivedili Esenlik ekibince Çukurova Çap Hastanesine kaldırılan Özeröz, aort yırtılması teşhisi konulmasının ardından Adana Kent Terbiye ve Araştırı Hastanesine gönderme edildi.

Kalp ve Huy Cerrahisi Uzmanı Cerrah Hekim Ferid Cereb ve ekibi eliyle baypas namına sadık yöntemle Özeröz’ün kasık bölgesinden yapılan ve yaklaşık bir saat süren operasyonla kepaze ve balonlaşmış aortu değiştirildi.

Hekim Cereb, meydanda aort ameliyatlarının 5-7 saat sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Kasıktan girilerek yapılan tutkun yöntem ise tahminî 1 saatte tamamlanıyor. Operasyonda sentetik gereç kullanıyoruz. Baypas yapmadan aortun dallarının yıldızlı kalmasını sağlıyoruz. Aort yırtılmasında hastalar sırtlarında ve ahşa bölgesinde, ızdırap ve bıçak saplanması hissi uyandıran bire bir dert hissederler. Antrparantez birçok durumda rahatsız bayılır.”???????

Share: