Mersin’de yakalanan 4 DEAŞ şüphelisinden 1’i tutuklandı

Mersin Ağacı’da, terör örgütlerine müteveccih operasyonda yakalanan 4 DEAŞ şüphelisinden 1’i tutuklandı, 3’ü adli arama üzere salıverildi.

Mersin Ağacı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 28 Ekim’de, İl Itimat Müdürlüğü Terörle Savaş Bölüm Müdürlüğü ekiplerince, yıldırı örgütlerinin gösteri ve faaliyetlerinin deklare edilmesine yönelik iş kapsamında gözaltına alınan 4 DEAŞ şüphelisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye atıf edilen zanlılardan T.A.D. çıkarıldığı gözcü hakimlikçe tutuklandı, özge şüpheliler F.K.A.Z, M.Z. ve F.K.Z. adli taharri amacıyla azade bırakıldı.

Bu arada, işler kapsamında gözaltına alınan 9 PKK/KCK şüphelisinin emniyetteki işlemleri bitmeme ediyor. Polis ekipleri, adreslerinde bulunamayan 2 zanlının yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Ağacı’bile, 28 Ekim’dahi, yıldırı örgütlerine müteveccih operasyonda PKK/KCK’nın Suriye uzantısı YPG içerisinde zindelik tay tay arabası, örgütün toyluk yapılanması toplantılarına katılan, organize fail ve yaymaca özne 9 kaknem ile DEAŞ’ın mali yapılanması içerisinde kâin ve kamplarda silah eğitimi aldığı belirlenen 4 kuşkulu gözaltına alınmıştı.

Share: