ATSO Başkanı Baharat: “Berber Dükkânı, kuaför ve güzellik salonları kapanmasın”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mürtefi Ilkbahar; berber, güzellik salonu ve gösteriş salonlarına yönelik 1 Ocak’ta başlayacak haftanın tıpkısı haset kapanma uygulamasının sektöre beis vereceğini söyledi.

ATSO Başkanı Mualla Baharat, Tecim Bakanlığı vasıtasıyla berber dükkânı, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın tıpkı günü kapanmasına yönelik yerine 1 Karı 2023 tarihine ertelenen kararın bozma edilmesini arzu etti. Kararın, Antalya üzere hele gezmen yoğunluğunun çok olduğu kentlerde esnafın algı kaybına ve hizmetin aksamasına neden olacağını savunan Bahar, uygulamanın merdiven şeş işletmelere yarayacağını, aksiyon yerlerinin haftanın aynı günü kapanıp kapanmama konusundaki kararı kendilerinin vermesi gerektiğini söyledi.

“Üyelerden haddinden fazla sayıda şikayet var”

Tecim Bakanlığının; erkek berberi, kuaför ve görk salonlarının haftanın tıpkısı günü kapanmasına yönelik uygulamanın 1 Ekim 2022 tarihinde başlamasını kararlaştırıldığını, sonrasında sektörden mevrut itirazlar nedeniyle 1 Familya 2023’e ertelediğini hatırlatan ATSO Başkanı Mehabetli Bahar, konuyla ilişik üyelerden haddinden fazla sayıda şikayet geldiğini aktardı. ATSO olarak kapanma uygulamasının baştan ertelenmesini değil, heyetiyle iptalini rica ettiklerini bildiren Başbuğ Ilkbahar, “Ticaret Bakanlığının erkek berberi, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik haftanın bire bir günü ilişkin olması uygulaması, 1 Ocak 2023’e ertelendi. Ancak bu konuda alelhusus kozmetik ve ferdî hizmet komitemiz marifetiyle dalavere kurulumuza haddinden fazla sayıda kâm geliyor. Üyelerimiz Antalya kabil turizmin amiral gemisi olan benzeri kentte, bir günlük birlikte olsa kapanma uygulamasının kendilerine uymazlık vereceğini belirtiyorlar” dedi.

“İşletmeler karar versin”

Haftanın tıpkısı haset mantinota kararını işletmenin kendisinin vermesi gerektiğini vurgulayan Ilkbahar, şunları kaydetti:

“1 Ev 2023 itibarıyla perukar, güzellik salonu ve gösteriş salonlarının haftanın benzeri haset kapatılması, Antalya kabilinden alelhusus gezgin yoğunluğunun aşkın olduğu, 7/24 dinamik aynı şehirde en-talep dengesini bozar; esnafın idrak kaybına ve hizmetin aksamasına bozukluk olur. Kapanma, otel ve AVM içerisinde kâin bu çeşit işletmelerde hem müstecir-hile açısından hem da misafirler açısından sorunlara bozukluk evet. Arz önemlisi merdiven altı, uğrun müteharrik işletmelerin ekmeğine yağ sürmekle kalmaz, kilolu tıpkısı alacak kaybına da neden olur. İşletmesini haftanın ayrımsız günü kapatıp dinlence yazmak talip pres, bunun kararını kendisi vermelidir. ATSO yerine talebimiz, 1 Sülale’ta yürürlüğe girmesi planlanan kararın külliyen fek edilmesidir.” – ANTALYA

Share: