Büyükşehir, akıllık kavşakların sayısını 123’e çıkarıyor

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, aptal trafik yönetimi ile sinyalizasyon sistemine direkt müdahale imkanı sağlayıcı Gidiş Geliş Sinyalizasyon Merkezi’nde ulaşım brifingi alarak, fikirli munsap sayısını 2 kamer içerisinde 123’e çıkaracaklarını açıkladı.

Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, artan miftah sayısıyla gelişigüzel trafik yükünün artacağını öngördükleri amacıyla “150. Yılda 150 Proje” beyninde vadi verdiği Gidiş Geliş Sinyalizasyon Merkezi’nde muvasala kurmaylarıyla benzeri araya geldi. Başkan Büyükkılıç’a Genel Yazman Yardımcısı Ulu Hasdal ile daire başkanları eşlik ederken, Ulaşım Planlama ve Raylı Bütün Ofis Başkanı Sedat Erdoğan, ekibi ile alay malay Büyükkılıç’a uslu kavşaklarla ilişik ayrıntılı sunum yaptı. Kestirmece 2 saat süren toplantının arkası sıra açıklamalarda mevcut Başbuğ Büyükkılıç, “Ulaşım birimimizin bugün beyinli kavşaklarla ilgilendiren yapmış olduğu çalışmalarını değerlendirmiş olduk. Bağımlı daha önceki 50 civarında olan akıllı gaga sayımızı 80’lerin üstüne sezmek vasıtasıyla oldukça istikbal tıpkı meydanlık münfail oldu. Hedefimiz 120 civarında sayıya aksetmek aracılığıyla iki ay içerisinde sağlayacağımıza inanıyoruz inşallah” dedi.

Büyükkılıç, elan hızlı cereyan etmeyi amaçladıklarını anlatım ederek, “Karbon salınımını azalmasını sağlamayı, insanların vaktini değerlendirmesi, iktisadi kendisine mahrukat açısından elan tasarruflu olması, gibi kazanımlar amaçlıyoruz. Ayrımsız zamanda merkezden gerektiğinde bu akıllı kavşaklar marifetiyle sürecin yönetilmesi ve boş yere insanların kavşaklar birlikte beklenmesini önleyeceğiz. İnşallah elan ahir süreçte tamamını sağlayacak konuma geleceğiz” diye niteleyerek konuştu.

Yaptıkları çalışmalardan çevre erişim birimi personeline teşekkür fail Komutan Büyükkılıç, “Gayretlerinden, yapmış oldukları öz yazılımlarıyla belediyemize bile ilave tıpkı abra getirmeden, kişi salt kaynaklarımızla ve yazılım ekibimizle bu çalışmaları yapmalarından belde de muvasala birimimize ayrıca teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, doğru Ramazan Ayı zımnında Kayserililerin zinde ve erinçli benzeri Ramazan Kocaoğlan geçirmeleri temennisinde bulunarak, şunları söyledi:

“Ramazan kocaoğlan birlikte iki dönem sonradan başlıyor, bu vesileyle hemşehrilerimizin Ramazan Kocaoğlan’nı bile kutlama ediyorum. İnşallah dosdoğru erinçli tıpkı Ramazan Kocaoğlan geçiririz diyerek temennide bulunuyorum. Değerlendirmeler sırasında sorduğum yeryüzü mefret soru; iftar saatinde vatandaşlarımızı henüz az şüphesiz bekletiriz, kavşaklarda daha aceleci elbet akım ederiz konusuydu. Ona yönelikte yaptıkları paylaşımların filhakika sağlıklı aynı şekilde yönetileceğini ve vatandaşlarımızın şen tıpkı şekilde iftar vakti saatine yetişeceklerine inanıyorum.”

BÜYÜKKILIÇ’TAN “KURALLARA UYALIM” ÇAĞRISI

Sürücü ve yayalara dahi kurallara uyma çağrısında bulanan Başbuğ Büyükkılıç, “Gidiş Geliş kurallarına uyarsak hepimiz şen ederiz. Hem trafiği sabotaj etmeyiz hem huzurumuzu kaçırmayız. Trafik kazalarından sonunda ırak kalmış oluruz, ağzımızın tadını üstelik bozmayız diyerek buradan paylaşımda bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Büyükkılıç, inanma ile teşrikimesai halinde çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, “Antrparantez bu çalışmalarla emniyetimizle teşrikimesai halinde yaptığımızı, süreci gelişigüzel yönetme yönünde bile gür niyetli yaklaşım sergilediğimizi, dayanıştığımızı de uyarmak isterim. Yapılan icraat adamakıllı, hayır olsun. Ekibimize, rastgele birine ayrı ayrı teşekkürname ediyorum” şeklinde konuştu

Şehrin ulaşımında uslu kavşakların sayısını artırarak erişim konforunu elan ferah noktalara taşıyabilmenin, antlaşma ve akaryakıttan tasarruf ile karbon salınımını azaltmanın gayretinde olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vahi hazırda deli dolu konumdaki 84 çokbilmiş kavşak sayısını 2 kamer içerisinde 123’e çıkaracak. Bu sayede gidiş geliş elan akışkan ayla gelmesi ve ışıklarda bekleme süresi azaltılması hedeflenirken, kent genelinde 285 gidiş geliş kamerası meydan alıyor. – KAYSERİ

Share: