Datça’da kulaçlar ‘Cumhuriyet’ üzere atıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde ’17. Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’ bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılına ithafen ‘Cumhuriyet’ teması düzenlendi.

Datça Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Endüstri Odası’nın (MUTSO) öncülüğünde sivil sosyete kuruluşları ve sponsorların katkılarıyla ’17. Engin Şita Yüzme Maratonu’ düzenlendi. İlçe merkezindeki Taşlık Plajı’nda gerçekleştirilen maratona 71 ayrıntılı, 146 gelişmemiş ve 2 mânialı almak için toplamda 219 sporcu katıldı. Datça Kaymakamı Sevinçli Çoban, Datça Belediye Reisi Abdullah Gürsel Uçar ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş yoluyla sunulan start ile başlayan maraton 5 bin metre mufassal ve bin 500 metre bodur atılmak amacıyla iki ayrı parkurda gerçekleştirildi.

Datça Belediye Reisi Abdullah Gürsel, “Bu yıl Açık Deniz Yüzme Maratonu’nun 17’ncisini düzenlemekten yağlık çokça mutluyuz. Bu yılın temasını ‘Cumhuriyet’ adına belirledik ve zaman kulaçlar Cumhuriyetin 100’üncü yılında herkesin Cumhuriyete sahip çıkması amacıyla ve Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğunu herkesin bilmesi düşüncesi ile atıldı” dedi.

Maraton sonunda bin 500 metrede bodur mesafede; Emre Öztürk bir numara, İbrahim Huy Ergin ikinci, Doğan Ehliyetsiz üçüncü olurken, 5 bin metre teferruatlı uzaklık ise; Emre Erdoğan birinci, Aybike Irça ikinci, Barlas Ocakçı da üçüncülüğü elde etti. Mânialı kategorisinde bin 500 metre gücük mesafede yarışa katılan Kavga Keçoğlu ve Önder Ateşin Arslan de atabı kudretli şekilde tamamlarken, maratonun genişlik yaşlı sporcusu üstelik 75 yaşındaki Nazmiye Öztürk oldu.

Maratonda dereceye giren sporculara ödüllerinin bu akşam ezanı düzenlenecek olan etkinlikte verileceği belirtildi. – MUĞLA

Share: