Bursa’dan Sabiha Gökçen amacıyla yıpranmamış rota

Bursalıların İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarına okunabilen ulaşımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, BBBUS rotasına Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı de karışma etti. Daha ilk otobanı takip edip doğrudan Sabiha Gökçen’e giden BBBUS, kâin rotaya katma yerine çıktı Gemlik, Orhangazi ve Yalova terminallerini bile ekledi. BBBUS, daha çok bu istasyonlardaki yolcuları bile havaalanına ulaştıracak.

BURULAŞ bünyesinde hareketlilik gösteren BBBUS ile Bursalıların farklı kentler ve ülkelerle bağlantısının sağlanmasına ulama sunan Büyükşehir Belediyesi, bakım ağını genişletti. Bursalıların yoğun namına kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanına muvasala üzere 2017 yılının Ağustos ayında başlatılan ve geçtiğimiz sene İstanbul Hava Meydanı için birlikte devreye alınan BBBUS otobüs seferlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı için eskimemiş bir rota oluşturuldu. Daha önce Bursa Terminalinden hareketle otoyol üzerinden aracısız Sabiha Gökçen Havaalanına giden BBBUS, ağır talepler konusunda Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı üstelik kapsayan kullanılmamış rota oluşturdu. Sabiha Gökçen Havalimanı’na mütenavip yerine konulan bu seferlerde Bursa Terminalinden kalkan BBBUS, Gemlik, Orhangazi ve Yalova terminallerinden birlikte sâri alarak Sabiha Gökçen’e ulaşıyor. Hattın devir yolu bile gene ayrı güzergahtan sağlanıyor.

Turizm hedefleri doğrultusunda ister ulusal gerekse uluslararası alanda ulaşılabilirliğin balaban ehemmiyet taşıdığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Denizköpüğü, Bursalıların özellikle Sabiha Gökçen Havaalanı’nı vahim adına kullandıklarını söyledi. BBBUS aracılığıyla Sabiha Gökçen Havalimanına yapılan seferlerin yüzdelik 90 doluluk oranına ulaştığını dile getiren Başbuğ Lüle Taşı, “Seferlerimiz direkt otobandan yapılıyordu fakat Gemlik, Orhangazi ve Yalova’yı birlikte içine alması için yoğun talepler geldi. Otoyol hattına ilişik yerine bu bölgeyi kapsayan eskimemiş rota oluşturduk. Şimdilik günde 4 el namına devreye aldık. Temenni ile akıllıca uygun yerine sefer sayısını artırabiliriz” dedi. – BURSA

Share: