Çifte vatandaşlara Bulgaristan seçimlerinde rey kullanma çağrısı

Yalova Balkan Göçmenleri Yetişek Firez ve El Birliği Derneği (Bal-Barhana) Başkanı Lütfi Müstakil, 2 Ilk Teşrin’dahi gerçekleştirilecek Bulgaristan umumi seçimlerinde Türkiye’birlikte yaşayan tekme vatandaşlara görüş kullanma çağrısında bulundu.

Bal-Göç Başkanı Lütfi Mutlak, deneklerine ilişkin Balkan Evi’nde matbuat toplantısı gerçekleştirildi. 2 Teşrinievvel 2022 Iş günü yapılacak seçimler üzere yapılan çalışmaları anlatan Bağımsız Milletvekili, Bulgaristan’dahi geçtiğimiz sene 3 devam seçimin yapılmasına rağmen muvaffakiyetli tıpkısı koalisyon hükümetinin kurulamadığına dikkati çekti. Hükümetlerdeki dengesizlik dolayısıyla yeniden er seçme kararı alındığını anlatan Bağımsız Milletvekili, “Bu seçme bizim için tıpkısı eski seçimlerden daha balaban. Bulgaristan’dahi politik tıpkı dingildeklik, güvensizlik var. Bunun nedenlerinden aynı tanesi birlikte Bulgaristan’üstelik parlamentoya giren partiler yöre yargılı, ‘Hiçbir antlaşma Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi ile tığ koalisyon kurmayız’ diye seçimlere gittiklerinden bu kargaşa yaşanıyor. 4 aksi öğür birbirine koalisyon hükûmeti ortağı olunca hükümetler da tartılı olmuyor. Önümüzdeki bölüm Türe ve Özgürlükler Partisi ‘güven ve istikrar’ sloganıyla seçimlere kelle yaptı” diye konuştu.

Seçim haset bildirge doldurulmadan dilekçeyle görüş kullanılabilecek

Türkiye genelinde 143 merbut açıldığını fakat dilekçelerle bu sayının artabileceğini anlatan Mutlak, şöyle konuştu:

“Çevrimiçi dilekçeler doldurularak kasa sayısını artırmayı planlıyoruz. Hakikat Yalova’da sabık seçimlerde 3 kasa açılmıştı, Yalova eşkâl, Çiftlikköy 500 Evler ve Altınova Subaşı’nda. Bu yıl sandık sayımımızı Yalova merkezde 2’ye çıkarmayı planladık. Ona göre üstelik hazırlıklarımızı yaptık. 2’nci bir sandık açılması üzere 501 arzuhâl doldurulması gerekiyor. Tığ bugüne büyüklüğünde 610 dilekçe doldurmuş bulunmaktayız. değişik günümüz var. Umarım bu nüsha daha de artacak. Yalova’da aktif vatandaşlarımızın duyarlılığından ufuk kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. 6 eylüle kadar derneklere başvurarak dilekçelerini doldursun. Bir zamanda bu dilekçe intihap haset bildirge doldurmadan, yoğunluğa amil vermemiş, yığılmalar kabak oluyor.”

“Siyasi istikrarın sağlanması adına oylarımızı hep gelişigüzel kullanacağız”

Herkesi kasa başına anbean rey kullanmaya nida fail Bağımsız, “Türklüğüne erbap geçmek istiyorsa, Bulgaristan vatandaşlığına eş geçmek istiyorsa lütfen bütün 2 Teşrinievvel’üstelik kasa başına gelerek demokratik hakkı olan oyunu kullansın. Tığ Yalova’dahi dört sandığın açılması için gereken gayreti gösterdik. Bundan sonrasında bile vatandaşımız sandığa gelerek oyunu kullansın. Benzeri ülkenin ayrıksı ülkenin bağırsak işlerine engelleme hakkı yoktur amma tığ çifte vatandaşlar kendisine derneklerde bir araya gelerek Bulgaristan’daki siyasi istikrarın sağlanması adına oylarımızı bütün birlikte kullanacağız” diye niteleyerek konuştu.

“Biz Bulgaristan’ın kalkınmasını istiyoruz”

Yalova’bile yaklaşık 2 bin 300 kişinin rey kullanma hakkı olduğunu anlatan Özgür, sonuç seçimlerde bin 600 oy kullanıldığını söyledi. Bu seçimlerde sayının 2 bine çıkmasını istediklerini dile getiren Bağımsız Milletvekili, “Bulgaristan parlamentosunda 240 iskemle bulunuyor. Sonuç seçime tığ 3’üncü fırka kendisine 34 milletvekili ile parlamentoya girdik. Maatteessüf bu hasmane tutumlarından ortalık değişik partilerin Bulgaristan Türklerine alın tutumu nedeniyle koalisyona giremedik. Bu istikrarsızlıktan sonra bize ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Bulgaristan bizim vatanımız. Biz Bulgaristan’ın kalkınmasını istiyoruz. Tığ Bulgaristan’dahi denge olmasını istiyoruz” dedi.

Müstakil, 2 Teşrinievvel’birlikte gerçekleşecek seçimlerde fikir istimal işlemlerini saat 07.00-20.00 saatleri ortada yapılacağını sözlerine ekledi. – YALOVA

Share: