Bulut sistemleri piyasalarda işlemleri hızlandıracak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın yer balaban mali borsalarının çoğu, endişe enformatik teknolojilerinin benimsenmesiyle toptan sermaye piyasalarını diyet şeklini değiştiriyor.

Son Teşrin ayında CME Group, vukuf teknoloji altyapısını ve pazarlarını keder bilişim ortamına taşıyacak Google ile 10 almanak ayrımsız ortaklığa girdi. CME Group, bunun yıpranmamış kitap ve hizmetlerin çokça henüz aceleci aynı şekilde piyasaya sürülmesinin sağlanacağını söyledi.

Peşi Sıra benzeri kamer sonrasında Nasdaq ve Amazon Web Services (AWS) bir ayrımsız ortaklığı açıkladı. AWS, biraz almanak tıpkı katılım tarafından Nasdaq ile gelişigüzel fiilen Nasdaq’ın Yıldız Amerika merkezli pazarlarını endişe enformatik ortamına aktaracaklarını açıkladı.

Google Cloud İngiltere’nin Mali Hizmetler Başkanı Adrian Poole’a bakarak, mali piyasalar gibi anadan görme kurumların endişe altyapısına çekilmesinin sebebi “pazara erişimi açık artırma” ve “operasyonları kolaylaştırma” talepleri. Financial Times’ın haberine bakarak, Google üst düzem yöneticisi firmaların kapasiteyi istedikleri antlaşma artırıp azaltmalarını sağlayan bulut teknolojisinin esnek ve ölçeklenebilir doğası yardımıyla bu hedeflere ulaşabileceklerini açıklıyor.

Fakat Poole, bulutun benimsenmesinin yalnızca altyapıyı iyileştirme durumu olmadığını birlikte ekliyor. CME Group kadar çokça uluslu şirketlerin, endişe bilişimin elan iri işlem gücünü “müşteri beklentilerini eskimemiş yollarla diremek” ve “dönüşümü yönlendirmek” için kullandıklarına bile dikkat çekti.

Google yetkilisi açıklamasında “Bulutun sunduğu iktidarlı bilgi işlem gücü, malumat analizinin saika hızında gerçekleşebileceği anlamına geliyor. Bu, risk yönetimi üzere işlemleri yazmak talip firmalar söz konusu olduğunda, yasal sıklet ve finansal müphemlik kabil faktörlere bakarak dakika dakika ayarlamalar yaparak hamur zamanlı işlemler yapılabileceği anlamına gelir” ifadelerine meydan verdi.

Poole, “Firmalar bu yetenekleri kendi avantajlarına kullanabilir. Söz Gelişi, riski azaltmaya koruyucu olabilecek tabiatıyla vesait bina etmek için bu bilgi analizlerini kullanabilir” açıklamasında bulundu.

Keder bilişim ayrıca, haddinden fazla miktarda alıngan bilim tutan ve siber suçlular için asli hedefler haline mevrut mali kurumlar amacıyla tıpkısı paradigma asayiş ve mahremiyet avantajı da sağlıyor.

Poole, endişe sağlayıcılarının başarısız cüret modelleri gibi uygulamaları benimseyerek sürekli risk izleme ve mevzuata uygunluk ihtiyacını karşılayabileceklerini söylüyor. Bu kadar uygulamalar, ayrımsız ağın içindeki yahut dışındaki cümle kullanıcı kimliklerinin doğrulanmasını sağlıyor.

Buna eklenmiş olarak, azrail verileri, ciddi tümce bileşenlerinin yedeklenmesini ve elan çok güvenirlik ulaşmak amacıyla çoğaltılmasını belirten ‘yedekli tasarım’ mühendislik ilkesi ile birlikte korunabiliyor.

Finansgundem.com derlediği bilgilere bakarak, beceri altyapılarını Amazon, Google yahut Microsoft kabilinden bir keder sağlayıcısı dış töz şirketlerden kayran mali kurumlar, sistemlerin İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) yahut ÇAKER Taşınır Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından belirlenenler çağ düzenlemelerine uygun olmasını sağlamaları bile gerekiyor.

Spectrum Markets CEO’akarsu Nicky Maan söz konusu düzenlemeleri açıklarken, “Teehhür süresi veya finansal ürünleri akıllıcasına benzeri şekilde fiyatlandırmak için gereken hikmet iletim hızını üzerinde yekpare kontrole topluluk olmayı ve tıpkı şeylerin zıt gitmesi durumunda altyapınızın aut kaynaklı rastgele bölümünü başka ayrımsız sağlayıcıya para aktarımı yeteneğini içerir” ifadelerine yer verdi.

Mann, “’Tedarikçim düştü’ buyurmak, aranjör kurumlar için uygulanan ayrımsız kulp değildir. Bu nedenle, sizi daima fon kırıklığına uğratırlarsa, tedarikçinizi ayrıksı biriyle değiştirebilmeniz gerekir” uyarısında bulundu.

Analist firma IDC’nin Azrail Danışmanlığı Müdürü Chris Weston, bireşimli zeka (AI) ve kuantum bilgi işlem üzere gelişmekte olan teknolojilerin öngörülebilir gelecekte endişe teknolojilerini dönüştüreceğine inanıyor. Söz Gelişi, çokça sayıda prosedür işleyen ve balaban miktarda bilgi depolayan işletmelerin, “şimdiye kadar imkansız olan veya anadan görme bilgisayarlarla çok ayrıntılı süren hesaplamaları” fethetmek amacıyla kuantum hesaplama platformlarını kullanabileceklerini öngörüyor.

Weston, AI ve kuantum bilgisayarların “önümüzdeki ilkokul ila 10 sene içre bu kuruluşların teknoloji kat haritalarının bire bir parçasını oluşturacağından” şüphesi olmadığını söyledi.

Bankaların büyük ‘keder toprak kayması’ başladı

 

Keder hepten bankacılık dönemi başlıyor

KÖLE borsalarında sert düşüş

 

Bank of America: S&P 500 yüzde 27 düşebilir

 

Share: