Bu proje onlara ‘umut’ oluyor: 30 tendürüst uyuşturucunun pençesinden kurtarıldı

– Bu proje onlara ‘umut’ oluyor: 30 gailesiz uyuşturucunun pençesinden kurtarıldı

Uyuşturucuyla mücadelede bakir tıpkı döneme giriliyor, Türkiye’bile ilk defa Kırıkkale’birlikte faaliyete geçirildi

KIRIKKALE – Kırıkkale Valiliği vasıtasıyla hayata geçirilen “Umut Projesi” sayesinde 30 tendürüst, uyuşturucunun pençesinden kurtarıldı.

Kırıkkale Valiliği, eroin husus ile mücadelede yıpranmamış ayrımsız projeye daha imza attı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından hayata geçirilen “Rüya Projesi”, kurumlar arası koordinasyonla faaliyetlerini sürdürüyor. Ev ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan atak kadro, eroin bap kullanma potansiyeli olan bireyleri belirleme ederek, aileleri ile evlerinde konuşma sağlıyor. Serencam 4 ayda yapılan faaliyetlerle 30 dinç, bu proje sayesinde metal özellik bağımlısı olmaktan kurtarıldı.

Umut Projesi ile ilgilendiren istimara toplantısı işleyen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yön bağımlılığı ile mücadelenin “milli uğraş” kadar kebir olduğunu söyleyerek, “Bu konuyla ait ‘hareketli takım’ oluşturduk. Aileleri ülfet ediyoruz. Bununla bu arada şurası söyleyeyim size, projeyi başlattığımızdan beri 4-5 aylık süreçte seçkin dönme konusunda benzeri madde koyuyoruz” dedi.

“Ülkemizde ki esrar kullanım oranı yüzde 3 civarında”

Dünyayı bireşimli uyuşturucunun tehdit ettiğini tabir fail Vali Tekbıyıkoğlu, ” Acun Esenlik Örgütü’nün raporuna bakarak ülkemizdeki serencam kullanım oranı yüzde 3 civarında. Avrupa’birlikte ise bu heybet, yüzde 30 civarında. Biz Avrupa’nın hemencek yanı başındayız. Son 20 yılda dünyanın kapısını alelacayip benzeri tehdit çalıyor. Laboratuvar ortamlarında üretilen ve insanı haddinden fazla acele bağımlı arkaç getiren, çok henüz acul bayıltıcı, beyine zarar veren ve bırakma ihtimalinin çokça ağırlık olduğu, çok daha kaput ve haddinden fazla henüz koca, ‘sentetik’ dediğimiz kimyasallarla; çocuklarımız, milletimizin evlatları, acun insanlığı nazik benzeri tehditle yüz yüze” diyerek konuştu.

“Türk kolluğu, dünyanın genişlik muvaffakiyetli kolluğudur”

Türk polisinin ve jandarmanın metal maddeyle mücadelede dünyanın sunma muvaffakiyetli kolluğu olduğunu vurgulayan Ilbay Tekbıyıkoğlu, “Türk polisi, Türk jandarması, Türk kolluğu; dünyanın genişlik liyakatli kolluğu. Buradan altını açık çiziyorum. Avrupa’nın bütün yakalamasından, 2 katı kadar elan çok yakalaması var Türk kolluğumuzun. Dünyanın bu konuda kim yer başarılı teşkilatı Türk polis güçleri teşkilatı ve Türk uyanık teşkilatıdır” ifadesini kullandı.

“30 lime çocuğumuzu kurtardık”

“Rüya Projesi” dahilinde yüzlerce toplantıların yapıldığını anlatan Tekbıyıkoğlu, “Familya ve Toplumsal İl Müdürlüğünü bu işin merkezine oturtturduk. Hikmet bankasını kurduk. Kebir partnerlerimiz var ve işin türkçesi bu işin en makro kısmı de gönüllü olan öğretmenlerimiz. Cahillik ve Spor İl Müdürlüğümüzde kim liderler haddinden fazla önemli. Bu konuyla ilişik ‘devingen takım’ oluşturduk. Aileleri ülfet ediyoruz. Bununla beraber şurası söyleyeyim size, projeyi başlattığımızdan beri 4-5 mahiye süreçte değme dönüş konusunda bire bir molekül koyuyoruz. Şuana büyüklüğünde 30 pare çocuğumuzu yolun başında olan çocuğumuzu, biz bu işten kurtardık” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızı yetirmek asıl vazifemizdir”

Vali Tekbıyıkoğlu, bağımlı olmadan engelleme edildiğinde bireyin henüz acele kurtarıldığını belirterek, “Bununla ilişik bire bir sistematik oluşturduk. Ekol temsilcilerinden, ilçe temsilcilerine kadar, ilde ilişkin arkadaşlarımız var. Böyle tıpkısı bilgiye ihtiyacınız olursa, bire bir çevir sinyali yakaladığınız ant muktezi irtibatlara girip bu çocuklarımızı yetirmek hem benim hem dahi sizin ana vazifeniz. Bu yüzden şimdiden yolumuz kutlu olsun” değerlendirmesinde bulundu” dedi.

“Haddinden Fazla şükür çocuğumu kurtardık”

“Umut Projesi” yardımıyla çocuğunun esrar bağımlısı olmaktan kurtarıldığını anlatan ayrımsız ana ise “Valiliğimizin yürüttüğü ‘Düş Projesi’ çerçevesinde evimize müteharrik takım geldi. Eroin maddenin etkilerini zararlarını anlattı. Oğlumda esrar var mı bulunmayan mu diyerek gözlemlemeye başladım. Dinamik ekipler daima aradılar geldiler. Daim irtibat haldeydik çokça şükür çocuğumu kurtardık” ifadesini kullandı.

Share: