Kırıkkale’de öğrenciler matematiği oyunla öğrenecek

Kırıkkale’üstelik Milli Terbiye Bakanlığınca (MEB) başlatılan “Aritmetik Seferberliği” projesi hayata geçirildi.

İl Milli Terbiye Müdürlüğünden yapılan açıklamaya bakarak, MEB, TÜBİTAK ve üniversiteler hareket birliğinde başlatılan “Aritmetik Seferberliği” kapsamında öğrencilerin aritmetik dersini istekle öğrenmeleri amaçlanıyor.

Bu kapsamda Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü de Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) iş birliğiyle kentteki bilcümle okullarda iş gerçekleştiriyor.

KKÜ Eğitim Bilimi Fakültesi Asıl Eğitim Bilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ege Toptaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Dirimsel Santral, seferberlik kapsamında MKE Anaokulu’ndaki öğrencilerle ayrımsız araya geldi.

Santralci, burada yaptığı açıklamada, matematiğin mantık, uyum ve kıyaslama öğrettiğini dile getirerek, “Ekol öncesi eğitimde çocuklarımıza mahdut düzeyde azdan çoğa, çoktan uzuv, büyükten küçüğe ve çeşitli görsel materyallerle henüz sürekli ve çalışkan çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Toptaş bile hayata geçirilen “Hesap Seferberliği”nin toplumsal açıdan nazik ehemmiyet taşıdığına dikkati çekti.

Bilimsel araştırmaların, meslek öncesi eğitim bilimi düz öğrencilerin akranlarına göre yüzdelik 30 henüz kalburüstü olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Toptaş, şunları kaydetti:

“Matematiği sezmek, hayatı anlamaktır. Matematiği anladığımız zaman hayatı daha niteliksiz anlarız ve matematik eğitimi çocuk doğduğundan itibaren başlar. Hesap hayatımızın temas yerinde var. Ebeveynler evde aritmetik terminolojisi kullandığı devir okula geldiğinde bu çocukların akranlarına göre yüzdelik 25 elan liyakatli olduğu görülüyor. Hesap o yüzden hem okul öncesinde hem üstelik ebeveynlerin çocuklarıyla matematiksel terminoloji kullanması açısından çok yüce.”

Share: