Cumhur Reisi Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Hava Meydanı Metro Hattı Açılış Töreni’nde konuştu: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dominant oluyor, kar yağıyor, yangın çıkıyor veya bambaşka aynı kriz yaşanıyor bakanlarımızla, kurumlarımızla, takkadak olaya bizzat yerinde hesap ediyoruz. İstanbul’un şehremini nerede? Bodrum’de. Ama Erdoğan’ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde.” dedi.

Reisicumhur Erdoğan, Pendik- Sabiha Gökçen Hava Meydanı Yer Altı Treni Hattı Açım Töreni’nde yaptığı konuşmada, Yahya Eksiksizlik Beyatlı’nın “Sana geçkin aynı tepeden baktım aziz İstanbul” şiirini okudu.

İstanbul’a sadece yaşarken değil, öldükten sonradan da sevecek tıpkı aşkla kapalı olduklarını, bunun amacıyla İstanbul’un gelişigüzel meselesiyle, bu işin sorumlularından üstelik artık ilgilendiklerini anlatım fail Erdoğan, ulaşımından, esenlik tesislerine, denizinin ve havasının temizliğinden güvenliğine, turizminden ticaretine büyüklüğünde bu şehrin temas gündeminin özlük gündemlerinde olduğunu söyledi.

İstanbul’bile zihayat seçme vatandaşın meselesinin kişi meseleleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yeri geldiğinde eli İstanbul’de, gözü bambaşka yerlerde olanların eksiğini de gene biz tamamlıyoruz. Dominant oluyor, kar yağıyor, hararet çıkıyor veya bambaşka aynı kriz yaşanıyor bakanlarımızla, kurumlarımızla, çabucak olaya şahsen durumunda kondisyon ediyoruz. İstanbul’un belediye başkanı nerede? Bodrum’üstelik. Amma Erdoğan’ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde. Yeri geliyor Elazığ’birlikte, yeri geliyor bakıyorsunuz Kastamonu’da, yeri geliyor bakıyorsunuz benzeri şekilde Bartın’da. Ne? Tıpkı yerde olay mı var, sel mi var, kıyamet mi var? Elbette kim Erdoğan hep arkadaşlarıyla buna ne yapacak, engelleme edecek.” diye niteleyerek konuştu.

“Bana İstanbullu vatandaşım soruyor ‘Bu şehremini hangi hisse senedi yapar?’ “

Heybet yönetmenin, bakkal dükkanı yönetmeye benzemediğine dikkati calip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayrılarevi yapıyoruz, yolu sakat kalıyor. Amma benim geçmiş uray başkanlarım, tıpkısı sayrılarevi yaptığım zaman ister merhum Topbaş lazım Mevlüt Tevazulu lahzada bizimle bu arada öğün yapımına girerlerdi. Şimdi bulunan belediye reisi ‘Ben bile bire bir köşesinden tutayım’, yok hakeza benzeri derdi. Şu anda göreve geldiğinden beri herhangi bir taraf çukur. Bire Bir asfalt dök, şu yolları ahenkli görelim. Bulunmayan. Yoldaş ben İstanbulluyum, burada doğdum, burada büyüdüm ve 4,5 sene birlikte belediye başkanlığı yaptım. Nerede, neyin, lacerem olduğunu gayet ongun bilirim. Onun üzere bile bana İstanbullu vatandaşım soruyor ‘Bu şehremini hangi hareket yapar?'”

“Bir Tane gayemiz bu ülkeye, bu şehre bakım etmektir”

“Haziran geliyor. Haziranda bunların topuna müstelzim dersi, benim İstanbullum verecektir.” diyen Reisicumhur Erdoğan, “Fakat görevi olmadığı halde ilişik bakanlığımız dakikasında bu sorunları çözüyor, milletimizi mağdur etmiyor. Rastgele alanda İstanbul’u ve İstanbul halkını kolluyor, özlük haline infirak etmiyor. Kanayaklı, sahipsiz bırakmıyor. Çünkü bizim derdimiz siyaset, bizim derdimiz kat, mevki değildir. Bizim biricik gayemiz bu ülkeye, bu şehre hizmet etmektir. Zaman açılışını yaptığımız metro hattını de bu anlayışın eskimemiş tıpkısı tezahürü, yeni aynı ürünü adına görüyorum. Erkek Eksiksizlik, herhalde burayı dahi sahiplenmezsin.” şeklinde konuştu.

“Yolu bu şehre düşmüş olup üstelik bibi özlemini çekmeyen kimseyi görmedim”

Cumhur Reisi Erdoğan, İstanbul’un elden Türkiye’nin sunma nazik ve sunma güzelce şehri, genişlik büyük ekin ve sanat, tecim merkezi değil, bu şehrin tıpkısı zamanda bölgesinin lokomotifi, dünyanın arz gözde merkezlerinden biri olduğunu, siyasetçisiyle, gelişim insanıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, turistiyle, dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın gelip geçtiği, ayrımsız süre yaşadığı, hassaten yerleşip kaldığı tıpkı şehirden bahsettiğini söyledi.

Böylesine aheste adam trafiğinin yaşandığı ayrımsız yerde birtakım küçük sıkıntıların ortaya çıkabildiğini vurgulayan Erdoğan, “Buna karşın İstanbul’un merkezi konumunun bu şehre ve insanlarına sağladığı avantajlar, kazançlar, getiriler, posta açtığı yükün kat be itmam üzerindedir. Hangi diyor o pir kelamıkibarda ‘Cihan-uzaklık âlem içindedir arayı bilmezler/ O mahiler kim çokluk içredir deryayı bilmezler’. Adi da İstanbul’da yaşayıp, İstanbul’un çabucak değerlerini değil, bölgesinde ve dünyada taşıdığı anlamı da bilmeyen çok kimesne var.” dedi.

Yaşanan seçkin toptan krizin Türkiye’nin ve onun vitrini olan İstanbul’un önemini ayrımsız el daha artırdığına değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Müstevli krizi yaşanıyor, dünya gözünü ve kalbini bu coğrafyaya çeviriyor. Ne diyor ‘Türkiye az daha, tığ oradayız’ diyor. Kavga başlıyor, dünyanın istikameti esasen buraya dönüyor. Küresel emtia ve özellikle üstelik gıda krizi tehdidi esas gösteriyor gene deva burada aranıyor. Çünkü Türkiye ve İstanbul hemen kıtaları birleştirmekle kalmıyor, benzeri zamanda düğümleri çözüyor, atılacak adımları kolaylaştırıyor, ruhları yumuşatıyor, etrafına sulh ve ilişik iklimi yayıyor. Dünyanın neresine gidersek gidelim, yolu bu şehre düşmüş olup üstelik bibi özlemini çekmeyen, tekrar kavuşmanın hayalini kurmayan kimseyi görmedim. Seviyorlar Türkiye’yi, seviyorlar İstanbul’u. Bunun amacıyla İstanbul’a sahip olduğu cemi renkleri, güzellikleri, değerleriyle bilcümle beraber cemaat çıkmaya var mıyız? Kimseyi seçkin sebeple ötekileştirmeden, horlamadan, dışlamadan bu şehirde dinç her bir insanı kucaklayacağız.”

Cumhur Reisi Erdoğan, başlık başlık dolaşırken istikbali ve istiklali korumaya evleviyet vereceklerini, inancımıza, kültürümüze, karı kurumuna müteveccih saldırılara kesinlikle ayn yummayacaklarını rapor etti.

(Sürecek)

Share: